Hirdetés

Gigászi toronyház a Cooler Mastertől

A gyártó újabb modellel bővítette a méretes házakról híres Cosmos szériáját.

Hirdetés

Lassan 11 éve mi is teszteltük az igen méretes, 60 centi magas, első generációs Cooler Master Cosmos 1000házat, az azóta több generációt is megélt sorozat most egy újabb, még nagyobb példánnyal bővült, Cosmos C700M néven.  A 651 milliméter magas, 650 milliméter hosszú és 306 milliméter széles monstrum 23,4 kilót nyom a mérlegen, ezen az egyik oldalra szerelt, hajlított üveg oldallap és a méretes alumínium fogantyúk sem könnyítenek.


[+]

A 3 orientációban is beszerelhető – ebből következően ki is vehető – alaplaptálca Mini-ITX-től egészen E-ATX méretig bezárólag képes az alaplapok fogadására, maximum 198 mm magas processzorhűtőt alkalmazva.  A mellékelt brackettel és 400 milliméter hosszú riserrel a legfeljebb 490 milliméter hosszú videokártya akár függőleges állásban, az üveglappal párhuzamosan, vagy a tápegység takarólemezére is beépíthető. A testreszabhatóság a hűtés és az adattárolók elhelyezésében is megmutatkozik a mellékelt kereteknek köszönhetően, így összesen 4 darab 3,5 hüvelykes, illetve ugyanennyi 2,5 hüvelykes merevlemezt vagy SSD-t telepíthetünk.

Cooler Master Cosmos C700M alaplaptálca
Cooler Master Cosmos C700M alaplaptálca [+]

A vízhűtéshez szükséges radiátorokból előre is fentre is kerülhet egy-egy 420 milliméteres darab, míg hátra és lentre 14, illetve 24 centis hőleadót pakolhatunk. Ventilátorokkal szintén gazdagon megtömhetjük a C700M-et, az előlap mögé és a tetőlap alá három, hátra egy, míg lentre kettő darab 140 milliméteres légkavarót szerelhetünk. Az előlapnál maradva fontosnak érezzük megemlíteni a teljes magasságban végig futó RGB szalagokat, amikből az alumínium talpakra is került, így biztosan nem esünk hasra a gépház miatt sötétben sem. Az I/O panelen megtalálunk mindent, amire szükségünk lehet, a 4 darab 3.0 verziójú, USB csatlakozó mellett kapunk egy darab, 3.1-es Type-C portot, különálló mikrofon és fejhallgató csatlakozókat, valamint világítás és ventilátor vezérlőket is.

A Cooler Master Cosmos C700M október 8-tól lesz előrendelhető Észak-Amerikában, 440 dolláros ajánlott fogyasztói áron.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés