Új hardveralapot kap a GeForce Now

Az új POD elérhetővé teszi a másodpercenkénti 240 képkockát, de ehhez otthoni szinten is komolyabb holmi kell.

Az NVIDIA az idei CES-en bejelentette, hogy a GeForce Now ismét bővült egy új hardveralappal, ami az RTX 4080 SuperPOD nevet viseli. Mint ismeretes a felhőalapú játékszolgáltatáson a játékok úgynevezett POD-okon futnak, a SuperPOD pedig inkább egyfajta márketingelnevezés, ami azt hivatott kihangsúlyozni, hogy az elérhető POD-ok közül az éppen kiemelet a legjobb.

A zöldek nem közölték a teljes hardverösszeállítást, illetve arról sincs adat, hogy egy node-on belül hány GPU-t alkalmaz a cég, de az új rendszer biztosan GeForce RTX 4080-as gyorsítókat használ. Nagyon valószínű, hogy megtartották a korábbi SuperPOD dizájnját, hiszen az alkalmazott Ryzen Threadripper PRO processzorokkal 128 darab PCI Express sávot tudtak szerezni, amire maximum nyolc GPU köthető, és a GeForce Now-hoz hasonló rendszereknél ez az optimális a fenntarthatóság szempontjából.

Az új POD extra képességeket is bevezet, így elérhetővé válik a másodpercenkénti 240 képkocka igényelése, de ez nem minden játék alatt működik, ugyanis ehhez a módhoz kötelező a Reflex támogatása a futtatott cím oldalán. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy az így kapott stream másodpercenként ténylegesen 240 képkockát tartalmaz, ami egyrészt nagy megterhelés az adott internetkapcsolatnak, illetve az egyes kliensek sem feltétlenül tudnak ilyen tartalmakat megfelelő sebességgel kikódolni, vagyis a használat előtt érdemes tájékozódni a helyileg elérhető kliens képességeiről. Nem elhanyagolható módon szükség van 240 Hz-es monitorra is, hiszen felesleges ennyi képkockát kérni, ha a helyben elérhető kijelző nem tudja megjeleníteni.

Az RTX 4080 SuperPOD a havi 20, vagy féléves számlázás esetén 100 euróba kerülő GeForce Now Ultimate előfizetés mellett érhető el. Persze most még érdemes szem előtt tartani, hogy a hardverek kiépítése zajlik, így nem feltétlenül van kellő mennyiségű rendszer, de idővel ezek száma bővülni fog.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés