GeForce FX 5900 128-bites memória-interfésszel?

Hirdetés

Május 12-én az E3 kiállításon, Los Angeles-ben mutatta be többek között a GeForce FX 5900 Value grafikus kártyát is az nVidia. E modell júliustól lesz kapható körülbelül 300 euróért, ám nem árt megnézni, hogy mit kapunk a pénzünkért. Érdekes dolgok derültek ki az nVidia Németország nemrégiben tartott sajtótájékoztatóján.

A PNY Technologies cég szerint - amely az nVidia partnere - ugyanis létezik egy 256-bites és egy 128-bites memória-interfésszel ellátott GeForce FX 5900 Value változat is! Utóbbi olcsóbb kártyák előállítását teszi lehetővé, végső soron a felhasználók kárára. Mivel az nVidia nem kötötte le, hogy mennyi lehet egy FX 5900 Value grafikus magjának és DDR-RAM-jának az órajele, ezért egyedül a partner gyártóktól függ, milyen órajelen is fut az általuk piacra dobott termék.

A PNY Technologies szerint még akár az is előfordulhat, hogy egy GeForce FX 5900 Value videokártya rosszabbul teljesít és lassabb lesz, mint egy GeForce FX 5600 Ultra! Ráadásul az FX 5600 Ultra szintén körülbelül 300 euróba kerül majd, így az a paradox helyzet áll elő, hogy az nVidia cég két termékének nem csak a konkurens ATI kártyáival, hanem egymással is versenyezniük kell.

A PNY Technologies a GeForce FX 5900 Value videokártyákat elsősorban az OEM-piacra szánja. Kérdéses azonban, hogy hány vállalat fogja felvilágosítani az újabb "bakiról" a felhasználókat. A válasz legkésőbb júliusban, az FX 5900 Value kártyák piacra kerülésekor és az első tesztek megjelenésekor fog kiderülni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés