Geanee DV5500HD: olcsó, vízálló Full HD kamera

Hirdetés

Amíg még (nem is olyan rég) az volt a nagy szám, ha egy kézi kamkorder képes volt a Full HD felbontású anyagok rögzítésére, addig ez ma már szinte alapelvárás. Figyelmet felkelteni manapság már inkább az extrákkal vagy az alacsony árral lehet. A Geanee is ebbe az irányba mozdult el a DV5500HD kamerával.

Geanee DV5500HD
Geanee DV5500HD

A modell 150 dolláros áron kerül a boltok polcaira, ráadáusl három méteres mélységig vízálló. Ám a sportkamerákkal ellentétben az ütéseket nem viseli valami jól. 1/2.5" típusú CMOS szenzorral látták el, és a Full HD felbontású anyagokat 30 kép/másodperces rögzítési sebesség mellett veszi fel. Akinek ez nem lenne elég, annak be kell érnie 848x480 (60fps) képponttal. Természetesen lehetővé teszi állóképek készítését is, segítségével 4000x3000 pixeles fotók lőhetőek.

A kezelését egy 2,7 hüvelykes, színes LCD kijelző könnyíti meg, ami viszont nem érintésérzékeny. Azaz a beállításokat a hagyományos módon, a készülékházra applikált gombokkal kell megejteni. A sötétben történő használatot a beépített LED fényforrás segíti elő. Nyolcszoros digitális nagyításra ad lehetőséget, beépített memóriával nem rendelkezik, viszont olvasója 32 GB kapacitású kártyákkal is elboldogul. Rendelkezik HDMI csatlakozóval, akkumulátora pedig másfél órányi működéshez elegendő energiát biztosít.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés