Androidos smart "pendrive" a Geaneetől

Hirdetés

Körülbelül két évvel ezelőtt bukkantak fel az első Android operációs rendszerrel felvértezett asztali eszközök, ám a kezdeti felbuzdulást hamar egy csendesebb időszak követte. Az elmúlt időszakban azonban egy újabb felpörgés figyelhető meg, amiből a jelek szerint a Geanee sem akar kimaradni.

Geanee ADH-42
Geanee ADH-42 [+]

A kínai cég bejelentette, hogy piacra lép egy, a kialakításában és méreteiben (49x109x10 mm) egy pendrive-ra hasonlító termékkel, a mindössze 40 gramm tömegű ADH-42 személyében. A kétmagos 1,5 GHz-es ARM Cortex-A9 processzorral, 1 GB RAM-mal ellátott eszközbe négy gigabájt belső flash memória is került. Elhelyeztek rajta egy Micro SD kártyaolvasót, egy USB-portot, a megjelenítő eszközhöz pedig egy HDMI-n keresztül csatlakozik.

Az Ethernet csatolót lespórolták róla, viszont cserébe kapott egy beépített Wi-Fi-t. Az Android 4.1 operációs rendszert használó termék beépített médialejátszója az AVI, WMV, MOV, MPEG2, MPEG4, MKV és FLV formátumok kezelését támogatja. A képek közül az JPG, BMP, PNG és GIF fájlok jöhetnek szóba, zeneszámok esetén pedig az MP3 mellett a WAV és WMA kiterjesztésű anyagok megszólaltatását biztosítja.

A Geanee ADH-42 nagyjából 100 dollár körüli áron érkezik, elsősorban a japán piacra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés