Exkluzív DDR4 memória indul a Galax HOF vágányról

A Samsung B-die-ra építkező, OC Lab szériás RAM-oknak kiemelkedő a teljesítménye, de sajnos erősen limitált példányszámban készülnek.

A Galax még augusztus végén elhintette, hogy egy különleges DDR4 memóriacsomaggal készül, amiből mindössze 100 darabot fognak gyártani, majd november elején licitre kínálta fel a 001-es sorszámú készletet, ám azóta nem nagyon voltak fejlemények az ügy kapcsán. Az újdonság neve egyébként HOF OC Lab Tempest D4-5000 8G x 2, tehát egy 16 GB-os, 5000 MHz-es XMP 2.0 profillal rendelkező csomagról van szó, ami a HOF termékcsaládra jellemző színekben és dizájnnal készteti nyálcsorgatásra a kockákat világszerte.


(forrás: GALAX OC Lab Facebook) [+]

A modulok tízrétegű, fekete nyomtatott áramköri lapján Samsung B-die chipek dolgoznak CL19-28-28-48-as időzítésekkel, és 1,6 voltot vesznek fel a DIMM slotból. Persze láttunk már hasonló paramétereket más gyártók portfóliójában, viszont a Tempest biztosan nem fog szembejönni velünk minden sarkon, és az igazi vonzereje talán ebben gyökerezik. A bökkenő annyi, hogy a december derekán debütáló megoldás célkeresztjében elsősorban a japán piac van, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy az igazán elszántaknak ne lenne esélye bezsákolni a fehér alumínium bordával érkező finomságból  a leendő tulajdonosok az ízléses dobozból egy VIP kártyát bányászhatnak elő, amelyen szerepelni fog a sorozatszám. A cdf.co.jp mindenesetre közzétett egy listát, hogy milyen alaplapokkal és processzorokkal sikerült elérni az impozáns specifikációkat.

Processzor Alaplap Megjegyzés
AMD Ryzen 5 5600X ASUS ROG Strix B550-I
ASUS ROG Strix X570-I
-
AMD Ryzen 5 5600X
AMD Ryzen 7 5800X
MSI MEG B550 Unify-X -
Intel Core i9 11900K
Intel Core i7-11700K
Intel Core i5-11600K
ASUS ROG Maximus XIII Apex Szükséges a CPU IO és SA feszültségek emelése
Intel Core i9-11900KF MSI MEG Z590 Unify-X -

A RunMemtest Pro, illetve RAM Stress Test által megizzasztott újoncok vételáráról egyelőre nem szól a fáma, de az biztos, hogy az 1 éves garanciával nem estek túlzásba a galaxos srácok.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Galax

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés