Hirdetés

Megjelent az új Lumix

Sajtóközlemény

A Panasonic örömmel mutatja be a vékony és stílusos Lumix FX-sorozat új zászlóshajóját. Az új 10,1 megapixeles DMC-FX500 25 mm-es ultra-nagylátószögű, 5-szörös optikai zoommal ellátott Leica DC objektívvel büszkélkedik. A nagyméretű 3 collos érintőképernyős LCD-kijelző még élvezetesebbé teszi a digitális fényképezést, és megkönnyíti a manuális vezérlést, ami abszolút újdonság az „FX”-sorozatnál. A fényképezőgép lehetőségeit és a felhasználói élményt egy sor fejlett funkció gazdagítja, mint például az Intelligens Automata Üzemmód, a nagyfelbontású mozgóképrögzítés és a HD komponenskimenet.

Az újonnan kifejlesztett 5-szörös optikai zoommal ellátott Leica DC objektív 25 mm-es nagylátószöggel rendelkezik, amely a hagyományos 35 mm-es nagylátószögű objektívekhez viszonyítva csaknem kétszer akkora területet képes befogni ugyanakkora távolságról. Ez a fejlett lencserendszer 4 aszférikus lencsetagot tartalmaz 6 aszférikus felülettel. A lencsetagok egyike extramagas fénytörésmutatójú aszférikus konkáv lencse (EA), amelynek köszönhetően ez a vékony fényképezőgép egyedülállóan széles látószöget képes nyújtani, méghozzá úgy, hogy közben a Leica által támasztott szigorú minőségi elvárásoknak megfelelve rendkívül alacsony torzítási paraméterekkel, és kiváló felbontással büszkélkedhet.

Az intuitív vezérlés érdekében az FX500 a joystick és az érintőképernyő kombinálásával kialakított hibrid vezérlőrendszert kapott. Az alapbeállítások közvetlenül a joystick segítségével elérhetők, a gyakorlottabb felhasználók pedig a finombeállításokat érintéssel, a képernyő szélén található csúszka mozgatásával, vagy a tartozékként járó érintőceruza segítségével végezhetik el. A kép valamely kiválasztott részének megérintésével az adott területre állítható az automatikus élességállítás (AF) és az expozíció (AE) is. Manuális módban a rekesz érték és a záridő a csúszka segítségével módosítható igény szerint. Visszajátszás üzemmódban a 2 Matsushita Electric Őndustrial Co., Ltd. képek rendezését megkönnyíti az új „Easy Organisation” menü. A főablak alatt elhelyezett miniatűrök végiggörgetésével a felhasználó könnyedén kiválaszthatja a megtekinteni kívánt képet, majd ugyanannak az érintőmenüs felületnek a segítségével szerkesztheti is azt.

Az FX500 másik újdonsága az AF-követés. E funkciónak köszönhetően az élességállítás rugalmasan alkalmazkodik a téma mozgásához, akkor is, ha az az autofókusz előzetes rögzítése után elmozdul. Ez különösen izgő-mozgó gyerekek vagy állatok fényképezésénél bizonyulhat hasznosnak.

Az FX500 is rendelkezik az Intelligens Automata (iA) üzemmóddal, amely 5 fotózást segítő funkciót tartalmaz: MEGA O.Ő.S. optikai képstabilizátor, Intelligens ISO-vezérlés, Intelligens Motívumprogram választó, Arcfelismerés és Intelligens expozíciószabályozás. A MEGA O.Ő.S. kompenzálja a kézremegés hatását, éles képeket biztosítva számtalan olyan helyzetben, amikor egy optikai képstabilizátor nélküli készülékkel erre esély sem lenne. Az Intelligens ISO-vezérlés a fotótéma mozgása által okozott életlenséget előzi meg, az Intelligens Motívumprogram-választó pedig beállítja a helyzetnek leginkább megfelelő motívumprogramot, amelyet automatikusan választ ki a leggyakrabban alkalmazott felvételi módok, azaz a Portré, Tájkép, Makró, Éjszakai portré és Éjszakai tájkép közül. Az Arcfelismerő rendszer érzékeli az emberi arcok jelenlétét, és automatikusan rájuk állítja az élességet és az expozíciót. Az Intelligens expozíciószabályozás képes rá, hogy a kép különböző területein egymástól eltérő mértékben automatikusan módosítsa az ISO-beállítást. A módosítások célja, hogy az elkészült kép valóban olyan legyen, mint amilyennek azt szabad szemmel látjuk. Ennek megfelelően az ellenfény vagy a nem megfelelő vakus megvilágítás miatt keletkező sötét (alulexponált) képrészleteket a rendszer világosítja, míg a megfelelően exponált világos (nem beégett) területeket változatlanul hagyja, így egyenlítve ki a kép sötét és világos részletei közötti különbségeket.

Ha belépünk iA üzemmódba, az itt felsorolt, sokoldalú funkciók automatikusan működnek, tehát anélkül fotózhatunk, hogy a körülmények megváltozásakor minden alkalommal a beállításokon kellene gondolkodnunk. A körülményektől függetlenül élvezhetjük az egyszerű, problémamentes fotózás örömét, és megelégedettséggel nézhetjük vissza az elkészült gyönyörű felvételeket.

A fejlett DMC-FX500 a futurisztikus vezérlőrendszert egy sor egyszerűen használható praktikus funkcióval, sőt manuális vezérléssel kombinálja annak érdekében, hogy a 3 Matsushita Electric Őndustrial Co., Ltd. felhasználók minél szélesebb körének igényeit elégíthesse ki. Az elülső görbülettel ellátott alumíniumpanelekbe burkolt új modell ezüst és fekete* színben lesz kapható Magyarországon. 

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés