Hirdetés

Full HD monitorok kicsit megfűszerezve

Hirdetés

Ha a monitorok összességét nézzük, akkor valószínűleg óriási többségben vannak a különféle TN+film paneles, semmilyen különlegesebb tulajdonsággal nem rendelkező kijelzők. Természetesen ezek is használhatók szinte mindenre, de az extrább igények kielégítéséhez néha többre van szükség. A Mitsubishi Electric egy IPS panellel ellátott Diamondcrysta modellt jelentett be, a Samsung pedig főleg netbookok és notebookok mellé ajánlja új Lapfit készülékét.

A japán gyártó új modellje a nem túl fantáziadús RDT231WM-X nevet kapta, 23 colos képernyője Full HD, 1920x1080 pixel felbontású. Kontrasztaránya 1000:1, válaszideje pedig 4 ms szürkéből szürkébe váltás esetén. Ezek nem kiemelkedő értékek, ettől még lehetne egy átlagos monitor. Ami kiemeli a tömegből, az az IPS panel, ennek köszönhetően kiváló színhűséggel és nagy (178 fokos) betekintési szögekkel rendelkezik, így akár igényes grafikai, illetve fotós munkára is alkalmas lehet. A készülékre hangszórók is kerültek, és felszerelték D-Sub, HDMI és HDCP-kompatibilis DVI porttal is. Japánban várhatóan november 20-án kerül forgalomba 47 480 jenes, azaz nagyjából 520 dolláros áron.

Mitsubishi RDT231WM-X
Mitsubishi RDT231WM-X

A Samsung Lapfit LD220Z-t egészen más célközönségnek szánták. Főleg netbookok és notebookok mellé fő vagy kiegészítő kijelzőnek, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy mekkorában látjuk mondjuk a lejátszott filmet vagy elfér-e még plusz egy-két ablak. A multi-touch képeséggel rendelkező érintőképernyő 22 hüvelykes méretéhez 1920x1080 pixeles felbontás tartozik, ami több mint elég, pláne egy kisebb, laptopos monitorhoz viszonyítva. Ellátták két, egyenként 1,5 wattos hangszóróval is, a csatlakoztatáshoz pedig D-Sub és HDMI bemenet használható. A Samsung LD220Z várhatóan az év vége felé kerül forgalomba, a várható áráról egyelőre még nincs információ.

Samsung LD220Z (forrás: TechConnect)
Samsung LD220Z (forrás: TechConnect)

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés