Hirdetés

Fülbe dugott gombelemre hasonlít a Microsoft Surface Earbuds

A brit tudósok állítólag sokáig kutatták a Surface név létjogosultságát egy vezeték nélküli fülhallgatópár esetében, a megoldás pedig az érintésérzékenységben rejlik.

New Yorkban több újdonságról is lehullt a lepel a Microsoft bemutatóján, melyek mindegyike a Surface családba tartozik. Ám míg a Surface Pro X, Pro 7 és Laptop 3, valamint a Surface Duo és Neo készülékek esetében egyértelmű, hogy miért épp ebbe a szériába tartoznak, addig a szintén új Surface Earbuds-ról szóló résznél már felvetődött bennünk, hogy miért is nem lehet egyszerűen csak Microsoft Earbuds-nak hívni.


[+]

Később persze kiderült, hogy a hangalapú vezérlés mellett érintéssel is irányíthatjuk a kicsinek épp nem nevezhető, leginkább gombelemekre hasonlító fülhallgatókat. Az egyenként 7,2 gramm tömegű tartozékok Office- és Spotify-támogatást is kaptak, így a hangerőállítás és a zeneszámok közti lépkedés mellett felolvastathatjuk például az e-mail-jeinket és naptárbejegyzéseinket, vezérelhetjük a PowerPoint prezentációinkat, diktálhatunk a Word és Office programok használata közben (akár valós idejű fordítást is beemelve a képletbe), vagy segítségül hívhatjuk Cortanát.


[+]

A Windows 10, valamint Android 4.4 és iOS 9, vagy ezeknél újabb operációs rendszerekkel kompatibilis fülhallgatópárban egy-egy Omnisonic névre keresztelt, SBC és aptX támogatottságot élvező hangszóró teljesít szolgálatot, míg a zajszűrésről a két-két mikrofon, a kényelemről pedig a csomagban megtalálható három pár szilikon betét gondoskodik. Az Earbudsot futás, vagy egyéb sporttevékenység közben sem kell kivenni a fülünkből, hiszen az IPX4 szintű vízállóság éppen elég ahhoz, hogy ne kelljen az izzadtságtól féltenünk a kütyüt. Az USB Type-C csatlakozóval tölthető, beépített akkumulátorral rendelkező dokkolót is beleértve összesen 24 órányi üzemidő érhető el anélkül, hogy konnektort kellene keresgélnünk, maguk a fülhallgatók egy feltöltéssel 8 órát bírnak.

A Microsoft Surface Earbuds várhatóan még az év vége előtt piacra kerül, vételára 249 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés