Frissült a Getac mindent kibíró B300-as notebookja

A Getac megerősített hordozható számítógépeit már ismerhetjük, így a B300-at sem kell bemutatni, ami még tavaly ősszel debütált a piacon. Ennek megfelelően a készülék megérett a frissítésre, így idén ősszel egy új változatot dobnak piacra. A 2011-es B300-as verzió főleg belül újult meg, kívül szerencsére meghagyták a jól működő robusztus vázat.

Az eddigi 2 GHz-es Core i7 helyett immár 2,3 GHz-es Core i7 vagy 2,5 GHz-es Core i5 közül választhatunk, ami mellett Intel HD Graphics 3000-es IGP kap helyet. A memória és a háttértár opciói valószínűleg a régiek maradtak. Külön ajtókkal egyenként lezárt csatlakozói között találhatunk három darab 3.0-s USB aljzatot, két eSATA portot, valamint D-Sub és HDMI képkimeneteket, hálózati eszközeit pedig az Ethernet mellett a Wi-Fi és a Bluetooth adapter, valamint a 4G-s modem alkotják. Egyéb kiegészítői közt találhatunk még ujjlenyomat-olvasót, TPM 1.2 modult és opcionálisan kérhető smart-card olvasó is.

Getac B300
Getac B300 [+]

Nem aprózták el a kijelzőt sem, aminek 13,3”-es képátlója még ugyan átlagosnak számít, viszont az, hogy 700 és 1400 cd/m² fényerejű QuadraClear változat is kérhető belőle már kevésbé mondható megszokottnak. Hasonlóan különlegességnek számít, hogy a dupla-akkumulátoros konfigurációval akár 26 órás üzemidő is elérhető.

A B300 természetesen megfelel az ismert szabványoknak (MIL-STD-810G és IP65), így bírja a rázkódást, a port, a vizet, továbbá működőképes marad akár -29°C-os környezetben is. A gyártó öt év garanciát vállal rá, pontos megjelenése pedig októberre várható. Az ára sajnos egyelőre nem ismert, de valószínűleg ismét egy négy számjegyű összeget várhatunk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Getac

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés