Fotók készültek az nForce 980a SLI alaplapról

Nemrég számoltunk be arról, hogy az NVIDIA „új” lapkakészletet mutat be az AMD Phenom II processzorokhoz, mely nForce 980a SLI néven érkezik. A rendszer gyakorlatilag az nForce 780a SLI chipset átnevezett változata, így a paraméterek szempontjából nem számolhatunk be változásról.

Az NVIDIA közleménye szerint az nForce 980a SLI hivatalosan támogatja az AMD legújabb processzorcsaládját, mely a kereskedők beszámolója alapján rendkívül jó eladási eredményeket produkál. Itt érdemes megjegyezni, hogy az idősödő nForce 780a SLI is tökéletesen alkalmas a Phenom II rendszerek meghajtására, ami nem túl nagy meglepetés, hiszen gyakorlatilag egyazon lapkáról beszélünk. Ennek megfelelően az nForce 980a SLI azoknak a felhasználóknak megfontolandó alternatíva, akik mindenképpen új alaplapot kényszerülnek vásárolni a Phenom II processzorok használatához.

A NVIDIA legnagyobb partnerei már megkapták a képeken látható referencia-alaplap terveit, így semmi akadálya a gyártás megkezdésének. Feltűnő, hogy az egymás mellett elhelyezkedő nForce 980a SLI lapka és az nForce 200 chip aktív hűtést kapott, ezt a gyártók remélhetőleg lecserélik valamilyen passzív megoldásra. A régi-új lapkakészletre épülő termékek forgalmazása még ebben a hónapban megkezdődik. Az új alaplapok gyakorlatilag a régi modelleket váltják fel, ennek eredményeképpen az ajánlott fogyasztói ár sem változik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés