Folytatódik a Yoga sorozat frissítése

Menetrendnek megfelelően érkeztek meg a Lenovo Yoga 730-es és 530-as átalakítható notebookok.

Megismételve a tavalyi menetrendet, idén is a Mobile World Congress alkalmával vált generációt a Lenovo Yoga 7xx és 5xx notebookcsaládja. A 730-as számot viselő nagyobbik modell kétféle méretben, 13 és 15 hüvelykes kijelzőkkel kerül piacra, belsejében természetesen Kaby Lake-R kódnevű Core processzorokkal. A memória 16 GB-ig, a PCIe SSD háttértár pedig 512 GB-ig bővíthető a kisebb és 1 TB-ig a nagyobb modell esetében. A képernyőnél Full HD-s és 4K-s panelek közül válogathatunk. Grafikus adapterből a 15”-es méretű csúcsmodellnél választhatunk GeForce GTX 1050-et, a többi esetben viszont be kell érnünk a CPU-ba integrált GPU-val.


[+]

Csatlakozóból három USB porttal számolhatunk, ezek közül egy Type-A, kettő pedig Type-C formátumú, és az utóbbiak közül az egyik Thunderbolt 3 képességekkel is rendelkezik, a nagyobb kijelzővel szerelt változatra ráadásul ezeken felül még egy HDMI kivezetés is került. Mindkét készüléknél adott az ujjlenyomat-olvasó, a JBL hangsugárzók és a Lenovo Active Pen 2 használatának lehetősége is. Ami az árazást illeti, a 15”-es modell 900, a 13”-es változat pedig 880 dollárról indul majd.


[+]

Ennél várhatóan olcsóbb lesz a Yoga 530 széria, amely 14”-es kijelzővel érkezik, és HD illetve Full HD felbontások közül válogathatunk majd. A CPU-kínálat a Pentium 4415U-val indul, és egészen a Core i7-8550U-ig tart, mellé pedig a GeForce MX130 választható. Memóriából 16 GB, háttértárból pedig 512 GB a kérhető maximum. Csatlakozóból egy Type-C, két Type-A és HDMI kerül a gép oldalára, opcióként pedig megjelenik az ujjlenyomat-olvasó.

Hirdetés