Flashre vált csúcskategóriás médialejátszójánál a Cowon

Flashmemóriával ellátott csúcskategóriás készülékkel újítja meg prémium kategóriás médialejátszóiból álló választékát a koreai Cowon Systems. Az iAudio 7 a közvetlen elődnek számító iAudio 6 nyomdokaiba lép – utóbbi egy 0,85 hüvelykes Toshiba merevlemezzel érkezett, ezzel maximum 4 GB tárkapacitást nyújtva a médiafájloknak, adatoknak. A 7-es modellnél ezt a háttértárat cseréli flashmemóriára a gyártó, a lejátszó azonban 4 GB mellett 8 GB-os változatban is elérhető lesz. A további paramétereket lényegében változatlanul hagyta a Cowon.

Az iAudio 7 így elődje 1,3 hüvelykes képátlójú, 160x128 pixeles felbontású, 260 ezer színárnyalatot megjelenítő OLED kijelzőjét kapja, melyen JPEG képeket és MPEG-4 kódolású videókat tekinthet meg a tulajdonos. A lejátszó a szokásos WAV, MP3 és WMA formátumok mellett lejátssza az OGG és FLAC zenéket is. A készülék USB 2.0 porton csatlakozik a számítógépre, de tartalmaz USB OTG hostot is, azaz magukat USB-s háttértárként azonosító eszközök (kamerák, pendrive-ok, külső merevlemezek vagy más lejátszók) közvetlenül összekapcsolhatók vele. A hangzás javításáért többféle funkció felelős, köztük mélyhang-kiemelővel, virtuális térhatással, egyéni ízlés szerint is beállítható ötcsatornás equalizerrel. Az iAudio 7 papíron 95 dB(A) jel-zaj viszonyt nyújt, a kimenetek pedig kifejezetten hangos zenehallgatást tesznek lehetővé, köszönhetően a kétszer 26 milliwattos kimenő teljesítménynek (16 ohmos impedanciánál).

A készülék 7,6 x 3,6 x 1,9 centiméteres méretei nem változtak az elődmodellhez képest, csekély mértékben, 60-ról 53 grammra csökkent viszont a tömeg. Az energiatakarékosabb flashmemóriának köszönhetően változott az egy feltöltéssel elérhető zenelejátszási idő is: az iAudio 7 immáron 60 órán keresztül zenélhet tulajdonosának újratöltés nélkül. A készülék Magyarországon legkorábban július végén érkezhet meg a boltokba, egyelőre ismeretlen fogyasztói áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Cowon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés