Cowon médialejátszó 0,85 colos merevlemezzel

A Cowon Systems bemutatta újabb médialejátszóját, az iAudio 6 nevű modellt, melybe első ízben épített 0,85 hüvelykes merevlemezt. A Toshiba által szállított tároló kapacitása 4 GB. A koreai gyártó új készüléke egy 1,3 colos, 160x128 pixel felbontású, 260 ezer színárnyalatot ábrázoló OLED kijelzővel rendelkezik, melyen szövegeken és JPEG képeken kívül MPEG-4 kódolású videókat is meg tud jeleníteni. Hang esetében a WAV, MP3, WMA (jogvédett is), ASF, OGG és FLAC formátumokat találjuk a listán; az iAudio 6 hangfelvételre nemcsak FM rádiójából képes, hanem mikrofonja vagy vonali bemenete segítségével is.

Számítógépre a lejátszó USB 2.0 porton csatlakozik, de tartalmaz USB OTG hostot is, azaz magukat USB-s háttértárként azonosító eszközök (kamerák, pendrive-ok, külső merevlemezek vagy más lejátszók) közvetlenül összekapcsolhatók vele. A hangzás javításáért többféle funkció felelős, köztük mélyhang-kiemelővel, virtuális térhatással, egyéni ízlés szerint is beállítható ötcsatornás equalizerrel, emellett a (16 ohmos impedanciánál) kétszer 30 milliwattos kimenő teljesítmény sem elhanyagolható sajátosság.

Az iAudio 6 újszerű kezelőszerveket is kapott, az extrák között pedig még az ébresztős óra említendő. A 7,6 x 3,6 x 1,9 cm méretű, 60 grammot nyomó lejátszó Li-polimer akkumulátora egy töltéssel legfeljebb 20 órányi zenehallgatást tesz lehetővé. A készülék magyarországi bevezetése április végén, május elején várható, árral egyelőre nem tudunk szolgálni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Cowon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés