Mini multimédiás lejátszó a Cowontól

A Cowon újabb flash memóriás lejátszót dob piacra. Az iAudio U3 fő ékessége a 3 cm képátlójú, 160x128 pixel felbontású, 260 ezer színt megjeleníteni képes LCD kijelző. A felhasználó ezen MPEG-4 videókat, TXT és JPEG fájlokat tekinthet meg, a szövegmegjelenítő funkció dalszövegek kiíratásához is használható. A támogatott audioformátumok sorában az MP3, WMA, ASF és WAV mellett a Cowon jó szokásához híven az OGG Vorbis és a FLAC is megtalálható. Ez a Linux-alapokon nyugvó firmware ismeretében persze nem meglepő, ugyanebből fakad a lejátszó másik jó tulajdonsága is: a gyártó által folyamatosan fejlesztett alapprogramot egyszerűen lehet frissíteni.

A hangzást többféle módon lehet javítani, illetve az egyéni ízléshez igazítani; van ötcsatornás equalizer, mélyhangkiemelő, virtuális térhangzás effektus, balansz, sőt a veszteséges tömörítés miatt szűkebbé vált hangtartomány (részleges) kompenzációja is megoldható. A fejhallgató-kimenet teljesítménye kétszer 30 mW. A készülék vonali bemenettel, FM rádióval és mikrofonnal is rendelkezik, hangfelvétel mindhárom forrásból készíthető. Az extrák között említhető többféle lejátszási lista összeállításának lehetősége, az óra és ébresztő funkció, saját logó alkalmazása, illetve a kezelőfelület többféle színsémája.

Az iAudio U3 512 MB, 1 GB és 2 GB memóriával ellátott változatban kerül piacra, a gyártó a jetShell és jetAudio VX szoftvereket mellékeli hozzá. A 3,2 x 7,2 x 1,8 cm-es, 33 grammot nyomó lejátszó USB 2.0 interfészen át tölthető meg fájlokkal. Lítium-polimer akkumulátora legfeljebb 20 órányi üzemidőt biztosít.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Cowon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés