Hirdetés

EVGA GeForce GTX 580 Batman: Arkham City kiadás, játék nélkül?!

Egy valóságos játékmegjelenési hullám közepén vagyunk éppen, hiszen olyan húzócímek érkeznek, illetve érkeztek, mint a Battlefield 3, a Call of Duty: Modern Warfare 3 és a Batman: Arkham City. A gyártók is érzik ennek súlyát, így ez egy remek alkalom, hogy eladásaikat fellendítsék. Egyesek valamelyik játékhoz kapcsolódóan gyártanak hardvert, mások inkább az egyszerűbb utat választják és teljes játékot adnak bónuszba (néha némi felárért cserébe).

A Batman: Arkham City játékra az NVIDIA külön meghirdette a Gear Up programot, melynek keretében egyes NVIDIA GeForce GTX 560 vagy annál jobb GeForce kártyához ingyenesen jár az említett program eredeti változata – egészen pontosan a kártyák mellé csomagolt kuponokon található kóddal tölthető le. Hogy pontosan mely gyártók és VGA-k vesznek részt a programban, arról a különböző gyártók weboldalán lehet tájékozódni (például az ASUS csak a DirectCU hűtéssel ellátott kártyákhoz adja a játékot).


[+]

Az EVGA is számos vezérlővel vesz részt ebben a programban, ráadásul a játék és a film szerelmeseinek a GTX 580 Superclocked variánsból készített egy Batman: Arkham City témájú változatot, ami lényegében a kártyán lévő egyedi matricát és szintén egyedi csomagolást jelenti. Érdekes viszont, hogy a terméket bemutató weboldalon nincs szó arról, hogy járna hozzá a játékprogram, tovább vizsgálódva pedig a megcsillagozott rész meg is erősíti, hogy hiába keressük a játékot, az bizony nincs a dobozban. Szó szerint véve ez érthető, hiszen a program nem lemezen érkezik, hanem letöltésre jogosító kuponnal szerezhető be, arról viszont egy szó sem esik, hogy jár-e mellé letöltésre jogosító kupon, vagy sem.

Mindez alapvetően nem lenne probléma, hiszen a gyártók maguk dönthetik el, hogy mely kártyák vesznek részt a programban, de hogy pont egy Batman témájú kártya nem vesz részt abban a programban, ami e köré van szervezve, az több mint érdekes lenne. További adalék az ügyhöz, hogy a gyári Superclocked kártya cikkszáma 015-P3-1582-AR, a Batman témájúé pedig 015-P3-1582-A1, míg a promócióban résztvevő kártyák között szerepel a 015-P3-1582 cikkszám. Bizonyára mindenkinek feltűnt, hogy az utolsó két karakter – mely az egyes családon belüli változatok azonosítására szolgál – hiányzik, de erre vonatkozóan nincs kikötés, tehát a kiírás szerint az összes alváltozatra vonatkoznia kellene az akciónak.

Ráadásul az már csak hab a tortán, hogy az EVGA 20 dollárral többet, azaz 529,99 dollárt kér ezért a kártyáért (ami már önmagában is merész), mint a vele teljes mértékben azonos, gyári matricával ellátott Superclocked változatért (amihez biztosan van kupon), tehát szinte elképzelhetetlen, hogy pont az új kártyához ne járna a teljes játék. Vagy mégsem? Az EVGA illetékesei sajnos még nem válaszoltak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés