Az EVGA GTX 580 Classified rágyúrt a karácsonyi szezonra

Két új kártyával bővül az EVGA NVIDIA GTX 580 magra épülő Classified családja. Az új jövevények nevéhez a megkülönböztethetőség végett hozzácsapták az Ultra kifejezést is, ami arra utal, hogy az eredeti Classifiednál még erősebb kártyákkal lesz dolgunk. Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az 512 shader processzort felvonultató GF110 Fermi mag órajelét egészen 900 MHz-ig tornázták fel (ezzel együtt a shader órajel is 1800 MHz lett), ami a korábbi Classified 855/1710 MHz-es GPU/Shader frekvenciájához képest egy pici előny, de a gyári 772 MHz-hez viszonyítva jelentős többlet.

EVGA GeForce GTX 580 Classified Ultra
EVGA GeForce GTX 580 Classified Ultra [+]

Sajnos a 348 bites buszon kapcsolódó 3072 MB-nyi GDDR5 memória órajelet nem piszkálták meg, így az maradt effektív 4212 MHz-en, és minden más típusspecifikus paraméter változatlanul fennáll, így a 14+3 fázisú, NEC Proadlizer kondenzátorokkal megfejelt tápellátás és a dupla DVI, valamint EVBot csatlakozókon sem változtatott a gyártó.

Mint említettük, az Ultra verzió csak két változatban érkezik, azaz a korábbi GTX 580 Classified-dal ellentétben nem lesz belőle külön 1,5 és 3 GB-os variáns, hanem csak a hűtésben érhető tetten a különbség; az egyik a hagyományos léghűtéssel érkezik, míg a Hydro Copper egy meglévő vízhűtéses rendszerbe illeszthető be.

EVGA GeForce GTX 580 Classified Ultra Hydro Copper
EVGA GeForce GTX 580 Classified Ultra Hydro Copper [+]

És hogy mindezért mennyit kell fizetni? Az EVGA GeForce GTX 580 Classified Ultra a gyártó webshopjában jelenleg 619,99 dollár, a Hydro Copper változat pedig 749,99 dollár. Összehasonlítva ezeket az árakat a korábban megjelent (nem Ultra) szintén 3 GB-os Classified kártyákkal megállapítható, hogy mintegy húsz dolláros felárat kell fizetni a megemelt órajelekért.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés