Az EVGA GeForce GTX 1650-ek is megkapták a GDDR6-ot, de ennek komoly ára volt…

A többi gyártóhoz hasonlóan az EVGA is memóriacserével igyekszik gyorsítani a kártyáin, a GPU Boost órajelen viszont csökkentettek, míg az árat növelték.

Hirdetés

Az MSI és a Gigabyte után az EVGA is beállt azok sorába, akik a GDDR5 memóriák GDDR6-osokra cserélésével igyekszik némi extra kakaót kisajtolni saját GeForce GTX 1650 VGA-ikból, az amerikaiak azonban érdekesen közelítették meg a feladatot, erre pedig saját összehasonlító táblázatuk alapján derült fény, amelyben az eredeti GTX 1650 SC Ultra és SC Ultra Black modellek specifikációit lehet összevetni a GDDR6-os verziókéival.


(forrás: EVGA) [+]

Az tisztán látszik, hogy a ráncfelvarrott variánsok esetében az immáron GDDR6-os chipek 8 helyett 12 GHz-en ketyegnek, de az összehasonlításból az is kiderül, hogy az új kártyák esetében csökkentett GPU Boost órajeleket kapunk, amely az SC Ultra esetében 1860 helyett 1710, az SC Ultra Black modellnél pedig 1665 helyett 1605 MHz-et jelent.


[+]

Ha ennyi visszalépés nem lenne elég, érdemes megnézni a kártyák (nem akciózott, hanem eredeti) árát is, hiszen tisztán látható, hogy a gyorsabb memóriáért, de csökkentett órajelekért plusz 10 dollárt kérnek el az eredeti modellek vételárához képest. Cserébe legalább a kártyák fogyasztását sikerült levinni 85-ről 75 wattra, a tápcsatlakozó szükségességével kapcsolatos mezőben azonban az „N/A” kifejezés szerepel – ez jelentheti azt is, hogy nem kell külön tápellátás, de azt is, hogy ez még nem tisztázott.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés