Esélyes, hogy idén Computex nélkül maradunk

A nagyobb gyártók sorban mondják le saját programjukat, így a szeptemberre halasztott rendezvény is veszélybe kerülhet.

Márciusban kaptuk a hírt, hogy az eredetileg június elejére tervezett Computex kiállítást szeptember végére halasztották az új koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében, amin akkor nem is nagyon lepődtünk meg, hiszen a mobilos berkekben hasonló, ha nem nagyobb kaliberű MWC-t év elején törölték, a rengeteg szünetelő sportbajnokságról már nem is beszélve.

Hirdetés

Persze a nagyobb sportesemények szervezőinek viszonylag könnyű dolguk van, hiszen többen is inkább bevállalják a helyi nézők nélkül való megrendezést, minthogy elessenek a közvetítésből származó bevételektől (a NASCAR és az IndyCar szériákban például májusban, illetve június elején elrajtolhat a mezőny, de az F1 júliusi osztrák szezonnyitója is egyre valószínűbbnek tűnik), a Computex viszont látogatók nélkül nem sokat ér. A DigiTimes forrásai szerint olyan nagy gyártók mondták már le a tajvani programjukat, mint az Intel, az AMD, az NVIDIA, a Gigabyte, az MSI, az ECS, a Powercolor, és még sorolhatnánk. Ezt a tényt többen hivatalosan is megerősítették, míg például az Inteltől egyelőre csak olyan nyilatkozat érkezett, miszerint az alkalmazottak és az ügyfelek egészsége jelenti náluk a legmagasabb prioritást. Ezekkel ellentétben viszont a garázscégnek nem mondható ASUSTEK továbbra is tartaná magát az eredeti tervekhez. Persze mondhatnánk, hogy ha a nagyok nem lesznek jelen, még mindig rengeteg kisebb kiállító marad, de a legnépszerűbb vállalatok távolmaradása esetén jóval kevesebb látogatóra is lehet számítani, akik megnézhetnék a kicsik portékáit, ráadásul marketingszempontból sem túl jó ötlet úgy kimenni, hogy némelyik cég az alkalmazottak és a látogatók egészségét szem előtt tartva inkább kihagyja a bulit.

Ki tudja, mikor láthatunk ilyet legközelebb
Ki tudja, mikor láthatunk ilyet legközelebb [+]

Bárhogy is döntsenek a szervezők, új termékek nélkül biztosan nem maradunk, hiszen például a már említett MWC helyett is rengeteg gyártó online felületen mutatta be újdonságait, sőt, az Apple már márciusban bejelentette, hogy ha lesz is bármiféle rendezvényük, azt csak interneten keresztül lehet majd követni, a helyszínen nem – utóbbi cég szokásos nyári eseményével kapcsolatban már az is kiderült, hogy június 22. lesz a nyitódátum.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Előzmények

Hirdetés