Hirdetés

Új csúcsmodellt avatott a Mad Catz egérdivíziója

Az amerikai multi legfrissebb termése talán azért pirult el, mert lenézett, miután ráállt a mérlegre.

Megkezdődött a Mad Catz legújabb egerének, a szemrevalóan piros burkolattal megáldott R.A.T.8+ ADV-nek a szállítása, és a termékskálán zászlóshajóként büszkélkedik, még ha ez a szerep kissé gyakran cserélődik is. A 119 mm hosszú, 88 mm széles és 39 mm magas, 11 gombos, jobbkezes rágcsáló belsejében egy 400 ips-es, 50 g-s PixArt PMW 3389 szenzor dolgozik, ám mivel az most az általános 16 000 helyett 20 000 cpi-ig skálázódik, interpolációt gyanítunk a háttérben – bár ez abból a szempontból lényegtelen, hogy öt számjegyű cpi értékeket józanul nem használ senki sem.

(forrás: Mad Catz) [+]

Hirdetés

A bal és jobb klikkek alatt ezúttal nem Omronok, hanem "60 millió" kattintásos Zippy kapcsolók vannak, amely szám bizonyosan kimeríti az erős költői túlzás kategóriáját, viszont a gyártó patkányainál megszokott, fizikai konfigurálhatóság továbbra is a régi. A tenyértámasz hossza állítható, a hüvelykujjtámasz két tengely mentén mozgatható a számunkra ideális pozícióba, miközben az elsődleges mellé egy másodlagos, oldalirányban scrollozó görgőt is kapunk, de az érzékelő felbontását módosító sniper gombot sem kell nélkülöznünk (igaz, több értelmét látjuk mondjuk Photoshopban, mint bármilyen játékban; az izommemória zavarba ejtése nem feltétlenül előnyös dolog).

(forrás: Mad Catz) [+]

A csomagból előkerül még egy plusz tenyértámasz, illetve egy kisujjtámasz, a periféria belső memóriája pedig 4 profilt tud tárolni. A harisnyázott kábel sztenderd 1,8 méter hosszúságú, és természetesen a 16,8 millió szín megjelenítésére képes, címezhető Chameleon RGB világítás sem maradhatott ki a receptből. A termékoldal büszkén hirdeti a 2000 Hz-es USB frissítési rátát, de a Corsair Dark Core RGB PRO tesztje során már volt szerencsénk ilyesmihez, és a teljességgel instabil jel nem kápráztatott el minket; nem hisszük, hogy ez az új R.A.T. esetén másképp lesz.


(forrás: Mad Catz)

Az egyetlen mélyenszántó sirámunk az egeret illetően igazából a tömeget érinti; nem tudjuk, hogy a specifikációs listában szereplő 157 gramm a farból kivehető súlyokkal vagy azok nélkül értendő, de akárhogy is legyen, ez irgalmatlanul nehéznek számít, és a magunk részéről szívesebben használnánk a drágát önvédelmi fegyver gyanánt, esetleg nagyvadakat taglózni, mintsem a kurzor dirigálására.

A vételárral kapcsolatban egyelőre nem tudunk konkrétumot, de az biztos, hogy az új R.A.T.8+ egyáltalán nem lesz olcsó mulatság; simán elképzelhetőnek tartjuk a 40-50 000 forint környéki összeget.

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés