Megszabadult az akkumulátortól a Mad Catz legújabb wireless egere

Ehhez azért szükség van a hozzá kapott, speciális egérpadra is, de a felület tekintetében így is marad némi mozgásterünk.

A Mad Catz bejelentette az eddigi legszofisztikáltabb vezeték nélküli egerét, a 10 programozható gombbal szerelt R.A.T. AIR-t - a név hallatán valamiért lelki szemeink tükrében megjelenik egy igazán áramvonalas bundázatú patkány, ami nagy svunggal szeli át a levegőt az orrunk előtt. No de valójában nem röpül az, hanem ragaszkodik a talajhoz, pláne, hogy a hozzá tartozó, USB-s (és persze RGB-s) egérpad - ez volna a 320 x 270 mm-es Activation Board - segítségével (a Logitech PowerPlay nyomdokain járva) megszabadult az akkumulátorok koloncától.


[+]

A gyártó elmondása szerint az alátétből nyert, kondenzátorban tárolt energia egy rövid ideig kitart, ha elemeljük a perifériát a felületről, így semmi sem állhat annak az útjába, hogy felhőtlenül élvezhessük a kábelmentesség gyönyörét a képernyő előtt gubbasztva. A rágcsáló mindenesetre vezetékes módban is használható, ha erre volna igény. Kiegészítő még a történethez, hogy az Activation Board felső része eltávolítható, ezért ha van saját, 320 x 270 mm-es padunk, kicserélhetjük azzal a drágát.


[+]

A 100 grammot nyomó R.A.T. AIR bendőjében amúgy egy 12 000 cpi-ig skálázódó, 250 IPS-es, 50 G-s PixArt PMW 3360 szenzor tevékenykedik, melynek LoD-ja teljes mértékben személyre szabható, a bal, illetve jobb klikkek alatt pedig 20 millió kattintásos (persze, persze) Omron kapcsolók figyelnek. A Precision Aim gomb sem veszett el a kanyarban; ennek nyomvatartása alatt az érzékelő felbontása redukálódik, amit a brosúra virtuális mesterlövészeknek ajánl, de mi inkább Photoshopos kijelöléskor/maszkok készítésekor látjuk több értelmét a funkciónak. A Mad Catz kurzorkergetőinek régi ismérve a variálható kültakaró és nincs ez másképpen most sem, hiszen a tenyerünk alatti rész hosszúságát tekintve három fokozatban állítható. A szoftveres hátországot a F.L.U.X. szolgáltatja.


[+]

Abban az esetben, ha tetszik nekünk a ketyere, csak egyetlen akadályon kell túltennünk magunkat, az viszont nem kicsi: igen, kedves olvasóink, a 200 fontos árcédulára gondolunk, ami így vagy úgy, de bizonyosan elgondolkodásra késztet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés