Érintőképernyős Samsung Series 5 Ultra Touch notebook az IFA 2012 kiállításon

A napokban mutattuk be a Samsung megújult notebookkínálatát, de azt sejteni lehetett, hogy ezzel még nincs vége, hiszen az IFA 2012 kiállítás előtt kár lett volna elpuffogtatni az összes puskaport. Sejtésünk beigazolódott, ugyanis a ma estére időzített Samsung Mobile Unpacked eseménnyel egyidőben (erről majd egy másik bejegyzésben írunk) a Series 5 Ultra Touchról is lerántották a leplet. Azt azért hozzátennénk, hogy a termék elsősorban az európai közönség számára jelent újdonságot, hiszen a júniusi Computex-en már felbukkantak az első darabok, viszont egyfajta megerősítést is jelent, hogy nem csak koncepcióterméket láthattunk korábban.

A Windows 8 operációs rendszer debütálásra időzített, harmadik generációs Intel Core i architektúrára épülő 13,3"-es Series 5 Ultra modell új 1366x768 képpont megjelenítésére képes SuperBright (300 cd/m²) kijelzője érintésérzékeny, és egyszerre 10 ujj érzékelésére lesz képes. Ezt leszámítva a notebook külseje teljes mértékben megegyezik a korábban bemutatott Series 5 Ultra NP530U3B-vel, illetve a nemrégiben bejelentett Ivy Bridge-dzsel szerelt NP530U3C-vel. Az információk szerint egyedül a notebook tömege változott, egészen pontosan 1,48 kg-ról 1,74 kg-ra hízott az érintőkijelző miatt.

Az október 26-ra datált Ultrabook kétféle konfigurációban jelenik meg; Core i3-3217U vagy Core i5-3317U processzorral, de CPU-tól függetlenül a gépekbe 4 GB DDR3 memória, 500 GB-os HDD és 24 GB ExpressCache gyorsítótár kerül. Ami az árazást illeti, a gyengébbik modell 799, a gyorsabb pedig 899 dolláros árcédulát kap (vélhetően Európában ugyanezek az árak lesznek érvényesek, csak éppen euróban). Az árban természetesen benne lesz a Windows 8 operációs rendszer, ami számos egyedi Samsung alkalmazással érkezik, melyek egy része a gyártó androidos eszközein már bizonyított.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés