Hirdetés

Enermax Hoplite ST ház: fekete vagy fehér?

Az Enermax még 2011 elején indította útjára a Hoplite számítógépházat, most pedig ennek ST változatát tervezi piacra dobni. A sajtóanyag szerint egy olyan középkategóriás termék piaci megjelenése van küszöbön, mely univerzálisnak mondható, kvázi minden téren a középutat próbálja nyújtani, ahol a tervezés során végig arra törekedtek, hogy mind a nagy teljesítményű, mind pedig az egyszerű irodai konfigurációk számára ideális lakhelyül szolgáljon a Hoplite ST.


[+]

Az ATX vagy mATX méretű alaplapokat fogadó, kívül-belül fekete vagy fehér fényezésű midi méretű toronyházak kiterjedése 487 x 200 x 496 mm, anyaguk jellemzően 0,6 mm-es acéllemez, oldallapjuk pedig ablakos kivitelben készül – sajnos teli opció nincs. Az enermaxos formavilágba illeszkedő alsó tápos kuckókba négy darab kívülről hozzáférhető 5,25"-es, és 90 fokban elforgatott, két részből álló hatdarabos belső 3,5"/2,5"-es meghajtórekesz található, mindegyik gumis zaj- és rezgéscsökkentő elemekkel ellátva. Utóbbiból egyik hármas csoport igény szerint kivehető, amennyiben 286 mm-nél hosszabb grafikus kártya használata kerülne szóba, így legfeljebb egy 403 mm-es VGA behelyezésére van lehetőség.


[+]

Az alaplap tálcájáról nem hiányoznak a gumibéléssel ellátott kábelbújtató rések és a CPU-hűtő szerelőnyílása sem, melyből egyébként 167 mm-es magas darabok beszerelése lehetséges, ha az oldallapra nem teszünk légkavarót. Természetesen a ház a vízhűtéses rendszerek fogadására is fel van készítve, amiről az ehhez szükséges rögzítési pontok és a tömlők számára kialakított nyílások tanúskodnak.


[+]

A szerszám nélkül szerelhető, porszűrővel ellátott házba szép számmal pakolhatók ventilátorok is: elöl és hátul 1-1 darab 120 mm-es szélgéppel érkezik gyárilag (a fekete kék LED-es, a fehér pedig fehér LED-es megvilágítással), de opcionálisan még egy ugyanilyen méretű szerelhető felülre, valamint egy 120 vagy 140 mm-es darab az oldallapra is. Egyik verzió esetében sem került kezelőszerv és LED-visszajelző a rácsos előlapra, ezeket mind a ház tetejére száműzték, a már-már kötelezőnek mondható I/O csatlakozási lehetőségekkel (2 x USB 2.0, 1 x UB 3.0, mikrofon, fejhallgató) egyetemben. Ugyanitt található a ventilátorok fordulatszámát három fokozatban állítható kapcsoló, valamint SATA merevlemezt vagy SSD-t fogadó dokkoló is, amely ma már egyre több új házon található meg.

A fehér (ECA3261-W) és fekete (ECA3261-B) színben érkező Enermax Hoplite ST házak szállítása megkezdődött, áruk az imént említett sorrendben 90 és 80 euró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés