Hirdetés

Rengeteg ventilátorral bővíthető az Enermax Fulmo ST

Az Enermax még 2011 végén mutatta be a Fulmo házszériát, ami akkor három taggal, a nagytorony GT-vel, illetve a midi méretű Advance és Basic kuckókkal indított. Ez a sor, pontosabban a midi méretű választék most kiegészül a szürke és/vagy fekete színű ST-vel, ami rácsos előlapját tekintve jól illeszkedik az eddig megismert modellek közé, noha az elődjétől eltérően plexi oldallapot kapott. Az ATX és micro ATX alaplapokat fogadó kasztni 513 x 244 x 485 mm-es mérete már sugallja, hogy a koncepció egy kicsit más irányba terelődött, ugyanis a korábbi Fulmoval szemben szélesebb lett, ám magassága és mélysége csökkent valamelyest.

Mindez a belső felépítésen, a meghajtók környékén érhető tetten elsősorban, ahol az oldalra állított tárolók helyett most ismét a hagyományos, oldallap levételével könnyen hozzáférhető fiókos elrendezés dominál. Ennek köszönhetően a behelyezhető 3,5" és 2,5"-es tárolók száma is megnőtt, 8 vagy 10 darabra – a kívülről hozzáférhető 5,25"-es helyekből továbbra is négy rekesz áll rendelkezésre.

A 8 fiók két részbe van rendezve, így az egyik négyes szükség szerint kiszerelhető. Ez ajánlott mindazok számára, akik 286 mm-nél hosszabb grafikus kártyát akarnak gépükbe építeni – kiszerelve ugyanis akár 412 mm-ig terpeszkedhetünk. A széles kialakítás jót tett a processzorhűtőkkel való kompatibilitásnak is, ezekből 185,3 mm magas darabok is beszerelhetők, ráadásul az alaplaptálca másik oldalán is több hely áll rendelkezésre a kábelek elvezetésére. Természetesen ennek értelmében a megfelelő kábelbújtató réseket, valamint szerelőablakokat sem spórolták ki a házból.

A Fulmo ST másik előnye a vízhűtéses rendszerekkel való kompatibilitás. Míg a korábbi modell 5 darab tömlőfuratot kapott, addig az ST-nél már gondjuk volt rá, hogy az alsótápos elrendezés mellett 240 vagy 280 mm hosszú radiátor is elhelyezhető legyen házon a belül. Mindeközben a léghűtést preferáló felhasználókról sem feledkeztek meg: előlapja mögé 2 darab 140 mm, hátuljára és aljába egy-egy darab 120 mm-es ventilátor fér, míg tetejére két darab 140 mm-es szélgép rögzíthető, továbbá a merevlemez tárolók oldalára is felaggatható négy 120 mm-es légkavaró.

A ház tetején az I/O panelen a 3,5 mm-es jack aljzatok mellett 2 darab USB 2.0 és 2 darab USB 3.0 port fedezhető fel, valamint itt található a LED-es ventilátorok fordulatszámának szabályozására szolgáló csúszópotméter és a világítás kikapcsolására szolgáló gomb is. Sajnos a SATA dokkolóról le kell mondani, ami a korábbi modellekhez képest visszalépés.

A gyártó árat és megjelenési dátumot egyelőre nem közölt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés