2019. május 24., péntek

Útvonal

Hírek » Notebook rovat

Elsőként az Asus csap le az NVIDIA 80 nm-es mobil GPU-jára

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

A GeForce Go 7700 még szeptemberben feltűnhet az Asus A8Js típusú vékony és könnyű notebookban.

Hirdetés

A grafikus megoldásokat és alaplapi lapkakészleteket gyártó kaliforniai NVIDIA tegnap bejelentette, hogy a noteszgépgyártók közül elsőként a tajvani Asus integrálja hordozható számítógépébe a GeForce Go család legújabb, 7700-as sorszámmal illetett tagját. Az új GPU az első 80 nanométeres csíkszélességgel készülő grafikus processzor, mely a fejlettebb gyártástechnológiának köszönhetően elődeinél kedvezőbb áramfogyasztási és hőfejlődési mutatókkal rendelkezhet. Noha ez utóbbi nem garantált, az egészen bizonyos, hogy a GeForce Go 7700 gyorsabb lesz elődjénél, a GeForce Go 7600-nál.

Bár az Asus A8Js típusú noteszgépében először feltűnő grafikus alrendszer órajelei nem ismertek, a gyártó közleménye szerint az 512 MB memóriával megtámogatott grafikus processzor 12 pixelfutószalagot tartalmaz majd, azaz pixelfeldolgozási sebessége ötven százalékkal megnövekedett elődjéhez képest. Az új grafikus processzor elődeihez hasonlóan Shader Model 3.0-kompatibilis DirectX 9 grafikát, hardveres H.264-gyorsítást (a PureVideo technológia által), valamint fejlett energiagazdálkodást (PowerMizer technológia) kínál.

Az Asus A8Js típusú noteszgépe belső felépítése alapján minden tekintetben méltó a modern jelzőre: az új GPU mellett Core 2 Duo processzor, Intel 945PM Express lapkakészlet, valamint egy vezeték nélküli hálózati adapter képezi a rendszer gerincét. A maximum 2 GB memóriával és 120 GB-os merevlemezzel ellátott notebook 14,1 hüvelykes Color Shine kijelzője WXGA+ (1440x900 pixeles) felbontást kínál, a kijelzőfedélbe a panel fölé egy webkamerát is beépített a gyártó. A többek közt gigabites hálózati vezérlőt, akár LightScribe-kompatibilis DVD-írót, FireWire portot, DVI-kimenetet, valamint Bluetooth-modult is tartalmazó A8Js tömege a mellékelt hatcellás akkumulátorral mindössze 2,39 kilogramm.

Hirdetés

Azóta történt

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.