Előjáték egy háborúhoz a szerver fronton

Hirdetés

A Sun egy ideje folyamatosan támadja az Intel Itanium (IA-64) processzorait. Ennek legfőbb oka valószínűleg az, hogy ezek a 64 bites CPU-k ugyanazt a piaci szegmenst célozzák, amit a Sun a saját megoldásaival kíván ellátni.

Hamarosan bővül a szerverprocesszorok piaca az AMD új üdvöskéjével, az Opteronnal, és kérdés, hogy a Sun hogyan fogadja az új processzorokat. Erről bizony ellentmondásosak a hírek. Nemrég a Sun Microsystems szóvivője elmondta, hogy a cégnek valószínűleg lesz Opteron alapú szervermegoldása, de más források is szóltak arről, hogy a Sun használni fogja az AMD új processzorait. Múlt héten azonban Neil Knox, a Sun igazgatója azt állította egy interjúban, hogy az Opteron processzorokra "még pillantást sem vetettek". A két információ tökéletesen ellentmond egymásnak, így nehezen hihető, hogy mindkettő igaz.

A háttérben valószínűleg az áll, hogy a Sun erősen hezitál, ugyanis az Opteron processzorok rövid távon nem jelentenek konkurenciát saját processzorainak, hiszen az alsóbb szegmensbe szánja őket gyártójuk. Hosszú távon azonban kemény ellenfél válhat belőle, hiszen az AMD előbb-utóbb a Sun piacát is célozni fogja ezekkel a processzorokkal.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés