Icipici Full HD kamera az Elmotól

Az Elmo azon japán márkák közé tartozik, amely annak ellenére, hogy hazánkban nem igazán ismert, komoly múltra tekinthet vissza. Az 1921-ben alapított vállalat különféle, elsősorban mindennapi használatra szánt elektronikai eszközök fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. A kínálatukban megtalálhatóak az LCD kijelzők, monitorok épp úgy, mint az asztali médialejátszók vagy épp a kamerák.

Elmo
Elmo (forrás: QBiC MS-1) [+]

A cég bejelentette, hogy február végén egy új, különleges készülékkel bővíti az utóbbi termékcsaládot. A QBiC MS-1 specialitása a kialakításban rejlik, hiszen egy mindössze 6,1 x 5,4 x 4 centiméteres, egy tenyérben is kényelmesen elférő termékről van szó, amely csupán 93 grammot nyom. A készülékbe épített érzékelő típusáról a vállalat nem szolgált felvilágosítással, azt viszont lehet tudni, hogy a kamerával Full HD felvételek is készíthetőek akár másodpercenkénti hatvan képkockás rögzítési sebesség mellett.

Elmo QBiC MS-1
Elmo QBiC MS-1 [+]

Akkumulátora 105 percnyi folyamatos működésre elegendő energiát biztosít a készülék számára, amely beépített memóriával nem rendelkezik, így a videók létrehozásához muszáj SD, SDHC vagy SDXC típusú memóriakártyát használni. Az elektronikus képstabilizátorral megtámogatott termék integrált LCD kijelzőt sem kapott, viszont a beépített Wi-Fi egység révén képes a képet továbbítani mobil eszközre vagy számítógépre. Ráadásul ily módon a beállítások is módosíthatóak távolról, sőt még a felvétel is elindítható, illetve leállítható. A 240 dolláros áron a boltokba kerülő kis, vízálló kamerát a gyártó nem elsősorban sportoláshoz, hanem emellett turistáskodáshoz, kiránduláshoz, illetve úgy általában a mindennapi élet pillanatainak megörökítéséhez ajánlja.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Elmo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés