Elkente a Ryzen a Mac Pro száját

Összeeresztettek egymással egy Mac Prot és egy Ryzen alapokra készült PC-t – és az utóbbi nyert, nem is kicsit.

Bár az "egy mérés nem mérés" elvet követve egyetlen program alapján még nem hirdetnénk győztest, az tény, hogy a Photoshop az a terület lenne, amely a Maceknek kedvez. Ami a specifikációkat illeti, az almás sarokban egy 5660 dollárba kerülő, nyolcmagos, 3 GHz-es processzor köré épülő Mac Pro áll, 64 GB RAM-mal, 256 GB-os PCIe SSD-vel és két darab FirePro D700 VGA-val. A piros sarokban egy 3 GHz-en működő Ryzen 7 1700-as CPU-val szerelt PC tartózkodik, ASUS Crosshair VI Hero lappal, 16 GB RAM-mal, Samsung 850 EVO SSD-vel és egy 1080-as Founders Edition grafikus kártyával – ennek teljes költsége 1531 dollár, amelyet további 250 dollárért fejleszthetünk 64 GB-osra.


[+]

A sebességmérés egy Photoshopban futó szkripttel történt, amely a Macen körülbelül 15 másodperc alatt futott le, akár használták a grafikus gyorsítást, akár nem. Ezzel szemben a Ryzennel felszerelt gépen ugyanez 8,8 másodpercet vett igénybe, ha pedig 3,5 GHz-ig húzták a CPU-t, akkor már 7,7 másodperc alatt végzett vele. A GPU jelenléte itt sem számított, így aki főleg Photoshopból él, még többet spórolhat a Mac Próhoz képest, ha a 1080 helyett valami egyszerűbb VGA-t választ.

Ahogy ezekből a számokból is látszik, az Apple-nek tényleg nagy szüksége lesz arra, hogy a 2018-as fejlesztésnél nagyot durrantson, a háromszoros áron elérhető fele akkora sebesség ugyanis még az egyedi dizájnnal kombinálva sem mutat valami jól.

Előzmények

Hirdetés