Életjelet adott az új NVIDIA Shield

Az elmúlt év közepén piacra dobott NVIDIA Shield nehezen megítélhető kézikonzol. A zöldek is amolyan tesztként tekintenek rá, így a mostani verzió még nem olyan fontos, de azt Jen-Hsun Huang sosem tagadta, hogy fontos szerep jut neki a vállalat terveiben. Ez leginkább a második verziótól kezdődően lehet így, amelynek létezését szintén nem tagadja az NVIDIA, de igazából nem is beszélnek még róla. Ez pusztán üzletstratégiai döntés, hiszen nem sokan vennék meg az aktuális készleteket, ha tudnák, hogy érkezik a modernizált verzió.

Hirdetés

Az új generációs NVIDIA Shield elsőként az AnTuTu adatbázisából adott magáról életjeleket. Ez jellemző minden új androidos termék esetében, tehát vélhetően tényleg létező masináról van szó, amely valamikor még idén meg is érkezik. A kiszivárgott információk alapján a rendszerben egy Tegra K1 SoC lapul méghozzá a négymagos verzió, amiben 2,5 GHz-es ARM Cortex-A15-ös egységek dolgoznak. Mellette természetesen helyet kap a Kepler architektúrára épülő IGP is. Az előbbi adatokat nem feltétlenül szükséges készpénznek venni, mivel az eredeti Tegra K1 lábkompatibilis a 64 bites kétmagos verzióval, így a későbbiekben még megejthető a csere, de az sem kizárt, hogy az NVIDIA szerint nincs bevethető állapotban a Denver magokat használó SoC, így inkább nem kockáztatnak.


[+]

Az AnTuTu adatai alapján a rendszermemória szempontjából 4 GB-tal érdemes számolni 16 GB-os tárhely mellett, míg a kijelző felbontása 1280x800 pixelről 1440x810 pixelre nő, illetve nem marad le a 0,3 megapixeles kamera sem.

Az új generációs NVIDIA Shield debütálásának időpontja még kérdéses, de minden bizonnyal a Computexen már többet árul el róla az NVIDIA. A mobil fókusz mindenesetre nagyon látszik, mivel a cég az idei Pax East 2014-es rendezvényen abszolút az Androiddal törődött. Az is kiderült, hogy a vállalat a Shieldre elsődleges projektként tekint. A konkrét stratégia még nem teljesen világos, de a koncepció olyan technológiák kifejlesztése, melyből egyszerre profitál a GeForce és a Shield is annak érdekében, hogy a kézikonzol vásárlói a PC-be is GeForce-ot vegyenek és fordítva.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés