Elérhető a Windows 10 legújabb, Insider Preview kiadása

A Microsoft nagyjából hat hónapja jelentette be, hogy elérhető a Windows 10 első előzetese. Azóta a vállalat nem sajnálta az időt az operációs rendszer javítására, amely természetesen új előzeteseket szült, míg most megérkezett a legújabb verzió, amely a 10074-es kiadás. Utóbbi ismét letölthető regisztráció nélkül, noha a Microsoft továbbra is nagyon ajánlja a felhasználóknak, hogy lépjenek be a Windows Insider Programba, hiszen így adhatnak visszajelzést az operációs rendszerről.

Hirdetés

Az alábbi oldalon elérhető operációs rendszer legújabb előzetese több nyelven is letölthető (magyarul továbbra sem), illetve létezik 32 és 64 bites kiadás is. Mindenképpen az utóbbit érdemes választani, ugyanis a Windows 10 igényeit kielégítő számítógépek szinte biztosan támogatják.

Ez a Windows 10 verzió mostantól az Insider Preview nevet viseli, és elsődlegesen a vizuális, illetve a kényelmi extrákra fókuszál. A Microsoft a többmonitoros konfigurációkra is gondolt, így mostantól jobban fókuszálnak az eltérő méretű kijelzők jó skálázására. Mindemellett továbbfejlődött Cortana és a Windows Phone eszközökhöz is elkészült a Continuum modul, amivel az oksotelefonok működése megváltozik, ha nagy képernyőre vannak kötve, így a futtatott alkalmazás is asztali módban fut. Mindemellett az új, mostantól Microsoft Edge néven futó böngésző legújabb verziója is elérhető.

Fontos megjegyezni, hogy a Windows 10 legújabb előzetese sincs kész, így mindenki csak saját felelősségére vágjon bele a tesztelésébe, illetve a használatába.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés