Sony DSC-H50 előzetes

Megérkezett a népszerű Sony DSC-H9 utódja , a DSC-H50. Az új modell kissé átalakított formát kapott, amely már inkább a dSLR vázakéra hasonlít. A 9 megapixeles érzékelőt és pár apróságot leszámítva a Sony inkább a szoftveres részekre koncentrált, és nem a technikai oldalon próbált erősíteni.

Sony CyberShot® DSC-H50

A napokban bejelentett fényképezőgép nagyobb, 1/2,3”-os Super HAD CCD-t kapott, melyen 9,1 millió effektív képpont helyezkedik el, így akár 3456 x 2592-es felbontású képek is készíthetők. Az optikán sem változtatták érdemileg, az egyik tagot ED (alacsony szórású) lencsére cserélték. Az objektív 15x-ös nagyításra képes, f/2.7-4.5 fényerejű Carl Zeiss Vario-Tessar gyártmányú, mely 31-465 mm-es tartományt fog át (35 mm ekv.). Az Auto, Macro, Single, Monitoring fókuszmódok mellett már manuálisan is lehetséges élességet állítani. Ha további nagyításra lenne szükségünk, a Smartzoom akár 30x-os digitális zoomot is lehetővé tesz. Macro módban a közelpont 1 cm (wide állásban), így extrém közelségből dokumentálhatunk apró tárgyakat.

Kiváló szolgálatot nyújt a 3”-os kihajtható kijelző. A 230 000 képpontos LCD  UV bevonatú, karcálló réteget kapott. Ha még így sem látnánk rendesen az élőképet, vagy csak spórolni szeretnénk az akkumulátorral, használhatjuk az optikai keresőt is.

Tízféle előre programozott séma (köztük a Smile Shutter-rel, hogy a mosolygós pillanatokat könnyebb legyen megörökíteni) segíti a fényképészt. A gép kiválóan alkalmas sport-, vagy egyéb, minimális záridőt igénylő események fotózására. A továbbfejlesztett Sports mód 1/4000 sec alatt képes képet készíteni, a követő fókusz pedig minimálisra csökkenti az élességállítás, valamint a zárszerkezet működése között eltelt időt. Az optikai képstabilizátorral felszerelt bridge gépen a W300-hoz hasonlóan a zajszűrés erőssége állítható.

Jó szogálatot tehet az infrás távvezérlő, az éjszakai felvételekhez a Sony különleges Nightshot® technológiája, a gyermekek mosolyát priorizáló funkció, az új, beépített képszerkesztési lehetőségek, vagy a HD kimenet.

Összességében tehát a DSC-H50 elődjéhez képest nem rendelkezik kiugró extrákkal, inkább csak amolyan kiigazítás történt az aktuális trendeknek megfelelően. Ez a fejlesztés viszont egyelőre elégnek bizonyul ahhoz, hogy az újdonság kategóriája felső szegmensében foglalja el helyét. A fényképező májustól lesz kapható ~160 000 Ft-os áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés