Szupersportkocsi ihlette Dry Studio klaviatúra, laprugós mounttal

A madzag nélküli, hot swapes megoldás igényes anyagokból van és megpakolták minden földi jóval, többek közt reszponzív rádióval is.

Az Angry Miao dizájnereként dolgozó Stan Fu által Tokióban alapított, Dry Studio nevű startup cég egy egészen érdekes mechanikus billentyűzettel jelentkezett, amelynek külsejét a Lamborghini Aventador Mansory Carbonadóként ismert négykerekű ihlette, és laprugós megközelítést alkalmaz a mount tekintetében. A termék egy Indiegogo kampány keretei között realizálódik, aminek 100 000 hongkongi dolláros kitűzött célösszegét e hír megírásának pillanatában 686 százalékosan sikerült már túlteljesíteni, noha a lezárásig még hátra van 33 nap.


[+]

A Black Diamond 75 Carbonként (fekete) vagy Mithrilként (ezüst) listázott, 75 százalékos kivitelű periféria fedőlapján megnövelt keménységű, kézzel polírozott PMMA akrilelem enged rálátást a rozsdamentes acélból vagy az ezüst színű változat esetén foszforos rézből lévő, laprugós (leaf spring) mountra, míg a készülékház alsó szekcióját alumíniumötvözetből gyártották, de a szénszálas kompozit is feltűnik a burkolaton, példának okáért a Carbon intergrált csuklótámaszán (a Mithrilen ezek a részletek eloxált alumíniumból vannak).


[+]

A 7 fokban fixen döntött ketyere 3/5 tűs switch-ekkel egyaránt kompatibilis gyorscserés foglalatokkal és FR4 plate-tel jön, mialatt a gépelési érzet "felpuhításáról", illetve az akusztika mélyítéséről (no meg a csengés felszámolásáról) egy IXPE switch pad, egy Poron habszivacs és egy megvastagított, szilikongumiból készült, méhsejtes betét gondoskodik.


[+]

A becsavarozható, ezüstözött Gateron stabilizátorokra kenőanyagot vittek fel, miközben kapcsolók vonatkozásában a Gateronnal közösen kifejlesztett, lineáris karakterisztikájú, ugyancsak megkent DR Rapid Ice van terítéken, amely a 3,2 mm-es billentyűút 1 mm-es pontján regisztrálja a leütést, és 40 gF kezdeti erőkifejtést igényel, bottom outjához pedig 45 gF-nyi kraft szükséges. A POM dobozszár nem csupán a porral szemben védi az RGB fényének terítését segítő, konvex lencseként funkcionáló (átlátszó) polikarbonát ház belsejét, de a billentyűsapkáknak is ad egy kis extra stabilitást.

Így fest a laprugós mount
Így fest a laprugós mount

A Mithril variáns sztenderd 4 mm-es úton járó, szintén lineáris KTT Wine Red kapcsolókat kapott, amelyek 43/55 gF-esek, és Cherry-féle POM szárakkal bírnak, de ha valaki a fentebb taglalt Rapid Ice-okra vágyik, megveheti őket külön is. Akármelyik opcióra szavazunk, a kupakok kettős fröccsöntéssel készített PBT műanyagból vannak.


[+]

A tasztatúra elsősorban eSportra alkalmas, 2,4 GHz-es rádiót használ a géppel való kommunikációra, ami 2 ezredmásodperces valós késleltetéssel rendelkezik. A polling rate természetesen 1000Hz, míg a keyscan frekvencia 2000 Hz, de a flexibilitás végett az 5.1-es Bluetooth sem hiányzik a repertoárból.


[+]

A vezetékes üzemet is inicializáló USB Type-C/Type-A kábellel "feltankolható" akkumulátor 5000 mAh-s, de ha a Base helyett az Advance Bundle-t vesszük meg, amellett, hogy a gombok RGB-s pislákolását megtoldják elülső fénycsíkokkal, elérhetővé válik az 5 wattos Qi töltés, ami a telepek 85 százalék alá merülésekor lép életbe, majd a 100 százalékot elérve automatikusan deaktiválódik. Az akkumulátor kapacitása leoltott LED-ekkel és rádiófrekvenciás módban durván 480 óra.


[+]

A világítást és egyéb konfigurálást az AM Master szoftveren keresztül végezhetjük el, és a 2,8 (Carbon) vagy 3 kilogrammot (Mithril) nyomó klaviatúra dobozában egy grátisz USB Type-C/Type-C adapter nyert elhelyezést. A korai támogatók számára a novemberi szállítást ígérő pakk komponensenként csomagolva 205, kulcsrakészen küldve 250 amerikai dollárt kóstál, amik a specifikációk tudatában egyáltalán nem tűnnek valóságtól elrugaszkodott összegeknek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés