Digitális keresztelő

A michigani Hollandban élő Jon Blake Cusack újszülött gyermekét a szoftveriparban megszokott verziószámozást használva nevezte el: fia Jon Blake Cusack 2.0-ként lett anyakönyvezve – írja a BBC. Amerikában is szokás a „Junior”, vagy a „II.” megkülönböztetések használata, akárcsak nálunk az „ifj.”, illetve az „id.”, Cusack azonban valami eredetire vágyott.

Az apa elismerte, hogy hónapokba telt, míg feleségét a nem mindennapi névválasztás mellé tudta állítani, a barátoknak azonban tetszett a név. Cusack elmondta, hogy az ötletet Giuseppe Tornatore Az óceánjáró zongorista legendája (The Legend of 1900) című filmjéből merítette, melynek egyik főhőse születése évéről kapja a nevét. "Ha ők megtehették, mi miért ne tehetnénk?" – tette fel a kérdést.

Jon 2.0 születése után az apa a barátoknak és rokonoknak küldött e-mailben így fogalmazott: "Számos új funkcióval gazdagodott az 1.0-hoz képest, és további funkciókat kapott Jamie-től [a feleségétől]." Cusack tervei szerint fia a saját gyermekét 3.0-nak is hívhatja majd. Arról nem szólnak a hírek, hogy esetleges frissítések kiadásával módosulhat-e a verziószám.

Hirdetés