Hirdetés

Az LG merészkedett elsőként a 21:9 arányú monitorok piacára

Igaz, nem csak az LG gondolkozik a 21:9 képarányú kategória jövőjéről, hiszen egy bő hónappal ezelőtt hírül adtuk, hogy a Dell is hasonló monitoron dolgozik, de az LG lett az első, aki EA93 modelljével a piacra lépett. Az idei IFA-n ugyan már felbukkantak az első példányok, most azonban hivatalosan is elérhetővé vált. A méretes, 29”-es képátlójú IPS panel LED háttérvilágítású, a széles képarányhoz az 2560x1080 pixeles képarányt illesztették, vagyis egy széthúzott Full HD monitornak is tekinthető. Típusának köszönhetően 178 fokos betekintési szögekkel rendelkezik és az sRGB színtartományt 100%-osan lefedi. Ami a fényerőt illeti, 300 cd/m²-ben maximalizálták az értéket, a kontrasztarányról viszont csak annyit árultak el, hogy „Mega”, inkább már bele se mentek a szokásos „dinamikus számháborúba”.

A képarány ugyan szokatlan látványt nyújt, ettől függetlenül megjelenése kellően sallangmentes, króm talpa és vékony kávája is rendben van. Bemenetekből biztosan nem lesz hiány, ugyanis hátoldalán DVI-D két HDMI (ebből az egyik MHL kompatibilis) és DisplayPort sorakozik, ráadásul az EA93 arra is képes, hogy a monitor képét kettő vagy négy független részre bontsuk fel, amelyeken egymástól független tartalmak jeleníthetők meg. A fedélzeten ezenkívül 2 x 7 wattos hangszórók és egy háromportos USB 3.0 hub is helyet kapott.

A gyártó egyébként azzal magyarázza a 21:9-es arány létjogosultságát, hogy ez az érték nagyon közeli a mozis képarányhoz, így a filmek vastagabb keret nélkül, teljes képernyőn jelennek meg, valamint játékok esetében is nagyobb teret látunk be. Persze nem csak szórakozásból áll az élet, de az LG szerint munkára is jó lehet, adott körülmények között például két monitort is kiválthat, valamint a nagy munkafelület mellett így a különböző megjelenítők közötti színkülönbségek sem okozhatnak gondot. Irodai munkában 2-3 dokumentum is elfér egymás mellett, de például egy táblázat esetében is hasznos lehet, hogy lényegesen több oszlopot lehet egyszerre átlátni.

Az LG EA93 először a koreai boltok polcain bukkant fel 633 dollárnak megfelelő árcédulával, de az ígéretek szerint év végéig világszerte elérhetővé válik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés