DDR400-as memóriák a Take MS-től

Hirdetés

Az új modulok 256 és 512 MB-os méretben lesznek kaphatók. Az időzítésük 2,5-3-3, amely azt jelenti, hogy "ezek a memóriák lesznek a világ egyik leggyorsabb DDR400-as RAM-jai." A gyártó szerint DDR333 üzemmódban az időzítés elérheti a 2-3-3 értéket is. (a gyártónak üzenjük, hogy ez nem nagy szám! :D)

Gerald Diercks, a Take Memory Solution vezetője szerint nincs értelme 512 MB-nál nagyobb és 256 MB-nál kisebb modulokat kiadni, mert világszerte a 256 és az 512 MB-os RAM-ok a legkeresettebbek. (ez rendben..) Az új termékek természetesen alkalmasak kétcsatornás üzemmódban való működésre is. (csodálkoznánk, ha nem lennének alkalmasak..) A 200 MHz a DDR-1 RAM-oknál amúgy is a technológiai határ, ennél nagyobb modulokat tehát nem is lehetne piacra dobni. (a cég önbizalma elég csekélyke lehet, vagy csak a gyártósoraik defektesek? A PC3200 mindössze a legmagasabb JEDEC által elfogadott szabvány...) Árakról egyelőre még nem közölt információkat a Breisach-i (Németország) székhelyű cég.

A Hartware.net és K-Hardware német internetes oldalakon napvilágot látott még egy fontos hír. E szerint a JEDEC-szabványú Take MS memóriákra a gyártó 10 év (!) (az előbbiek fényében könnyen lehet elírás.. :D) garanciát vállal. Zsákbamacskát tehát biztosan nem veszünk, ha ezeket a RAM-okat választjuk...


Forrás: www.k-hardware.de

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés