Csökkenőben a merevlemezek ára

Bár a piac alapvetően SSD-lázban ég nem szabad elfelejteni, hogy továbbra is a merevlemezek számítanak messze a legelterjedtebb adattárolónak. A gyártók az elmúlt hónapok alatt nagyon erős negyedéveket zártak, de a vállalatok partnerei csökkentik a HDD-kre leadott igényeket, ami ellen védekezni kell. A tajvani források szerint a merevlemezgyártók az árcsökkentés mellett döntöttek.

Hirdetés

A kiszivárgott információk alapján az 500 GB-os kapacitásnál nagyobb tárhelyet kínáló meghajtók árcédulája akár 20%-ot is eshet, míg a kisebb megoldások esetében átlagosan 10%-os árcsökkentés várható. A gyártók reményei szerint a változások segítségével a második negyedévben tapasztalt igények fenntarthatók.

Sajnos az SSD-k esetében már nem áll ilyen jól a helyzet, ugyanis az elmúlt hónapokban csökkenő NAND flash lapkák árai jelenleg stagnálnak, így a rövidtávon nem várható árcsökkentés. Persze a nagyobb gyártók bármikor előtérbe helyezhetik az SSD-k terjedésének fontosságát, így egy árversenyt nem lehet kizárni, de reálisabb az év végére várni a változásokat, ami az adattárolókban használt chipek gyártástechnológiájának fejlődésére vezethető majd vissza.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés