Creative Sound Blaster EVO headsetek saját hangfeldolgozó processzoral

A Sound Blaster gyártója, a Creative bemutatta legújabb headset generációját, az EVO-t, amiben összesen négy termék foglal helyet. A család két drágább tagja az EVO ZxR és Zx tudásukat tekintve majdnem egyformák, a különbség, hogy előbbi 40, míg utóbbi 50 mm-es hangszórókkal dolgozik, illetve ZxR aktív zajszűrő funkcióval is rendelkezik. Mindkét variáns megkapta a Sound Blaster Axx1 hangfeldolgozó processzort, amit kiegészítve az SBX Pro Studióval nem csak egyedivé tehetjük a hangzásvilágot, de képes javítani a tömörített források hangminőségén, virtuális térhangzást állít elő, intenzívebbé teszi a mély frekvenciás hangok megszólalását, valamint a jobb érthetőség kedvéért képes kiemeli az emberi hangokat a filmekben, a zenékben és egyéb az hanganyagokban – természetesen ezek használata opcionális.


[+]

Mivel headsetről van szó, a mikrofon is elmaradhatatlan kellék, ráadásul ebből kettő jutott a fülpárnák mögé rejtve. Tekintve, hogy nem a klasszikus, száj elé vezetett mikrofonnal van dolgunk, így a CrystalVoice Focus névre keresztelt technológia segít abban, hogy a másik fél is tökéletesen halljon bennünket. Ez szintén a processzor erejét használja és a CrystalVoice csomag része, amibe beletartozik még számos zaj- és visszhangszűrő, valamint a CrystalVoice FX is, amivel elváltoztathatjuk hangunkat. Természetesen ez a tudás nem csak PC-vel és Macekkel használható ki, hanem a különféle mobil eszközökkel is, amennyiben a Sound Blaster EVO Control Panelt letöltjük az Apple App Store vagy a Google Play áruházból. Sőt, ezekre szükségünk is lesz, ha a puha párnázással ellátott hangszóróházra integrált kezelőszerveket is használatba akarjuk venni.

Az egyik beépített mikrofon elhelyezése
Az egyik beépített mikrofon elhelyezése

Az EVO Zx és ZxR bármilyen eszközhöz alapból csatlakoztatható, amin van 3,5 mm-es jack bemenet vagy USB csatlakozó, de a jó hangminőséget biztosító aptX és AAC kodekkel megtámogatott Bluetooth átvitelnek köszönhetően vezeték nélkül is képes kapcsolódni mobil eszközökhöz, notebookhoz – az NFC-nek hála pedig a párosításhoz is csak egy pillanat szükséges. Fontos információ még, hogy vezeték nélküli módban a gyártó 8 órás üzemidőt ígér egyetlen feltöltéssel.

Az új EVO sorozat másik két tagja az EVO Wireless és szimplán EVO nevet viselik. Kialakításukban nagyban hasonlítanak az imént ecsetelt Zx és ZxR típusokhoz, ugyanakkor mindkettőben 40 mm-es hangszórók dolgoznak. Ezenkívül hiányzik belőlük az SB-Axx1 processzor, illetve az ezzel járó extrák, ugyanakkor megmarad a 3,5 mm-es jack az USB és a Wireless modell esetében a Bluetooth csatlakozási lehetőség. Természetesen az okostelefonos alkalmazás ezekhez a modellekhez is használható.

A Sound Blaster EVO Zx Wireless júliustól lesz elérhető 230 dolláros áron, míg az EVO ZxR Wirelessért 300 dollárt kérnek, de csak augusztusban kerül a boltokba. A Sound Blaster EVO és EVO Wireless headsetek júliustól lesznek elérhetőek 130 és 180 dolláros árcédulával.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés