Full HD-s filmekkel is elboldogul az androidos Cowon PMP

Amennyire pezsgett néhány éve a hordozható médialejátszók piaca, olyannyira kevés most az élet ebben a szegmensben, köszönhetően a tabletek és okostelefonok agresszív térnyerésének. Mindenesetre van még néhány versenyző, aki nem adja fel, és a szokás szerint elsősorban a komolyabb szereplők maradtak meg ezen a színtéren.

Cowon Z2 Plenue
Cowon Z2 Plenue

Ilyen például a Cowon, amely rendíthetetlenül dobálja piacra újabbnál újabb termékeit, köztük a közelmúltban debütált Z2 Plenue típusjelzésű modellt. A 1 GHz-es Telechips SoC ARM Cortex-A8-as processzormagot alkalmaz, a készüléken pedig egy Android 2.3-as Gingerbread operációs rendszer fut. 3,7 hüvelykes AMOLED kijelzője 800x480 képpont megjelenítésére képes, ám amennyiben sikerült egy kompatibilis megjelenítőhöz csatlakoztatni, akkor a Full HD felbontású anyagok lejátszását is támogatja. A kezelést jól bevált módon az érintőképernyő könnyíti meg.

Rendelkezik beépített FM tunerrel, hangszórókkal, Wi-Fivel és mikrofonnal is, utóbbinak köszönhetően akár diktafonként is használható. 32 GB memória került bele, de ez a kapacitás egy microSD kártyával tovább turbózható. A 120 grammos megoldás akkumulátorának feltöltéséhez 3,5 órára van szükség, amennyiben hálózati áramforráshoz csatlakoztatják. USB-n keresztül is képes az energia fogadására, ám ilyenkor hét óra alatt éri el a teljes töltöttséget. Az újdonság egyébként tízórányi filmezésre vagy huszonegy órányi zenehallgatásra ad lehetőséget.

Cowon Z2 Plenue
Cowon Z2 Plenue

A zeneszámok közül az MP3 mellett képes a WMA, OGG, WAV, ASF, FLAC, APE és M4A formátumok kezelésére. Videók közül az AVI, WMV, ASF, MP4, MKV, MPG, DAT, TS, TP, TRP, 3GP, DivX és XviD állományok jöhetnek szóba. Természetesen digitális fotóalbumként is funkcionálhat, amennyiben JPG, PNG, GIF vagy BMP kiterjesztésű képeket szeretne valaki nézegetni rajta. A Z2 Plenue első körben Dél-Koreában került a boltokba 300 dolláros áron, de idővel biztos hozzánk is eljut néhány darab.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Cowon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés