Integrálja a programjaiba az NVIDIA Broadcast funkciókat a Corsair

Az iCUE, az Elgato Wave Link és az Elgato Camera Hub szoftverek mellé mostantól nem feltétlenül szükséges a Broadcast applikáció telepítése.

Majdnem három éve annak, hogy az NVIDIA bemutattat az RTX Broadcast Engine nevű fejlesztőkörnyezetet, amelyet leginkább a közvetítésekhez használt programokhoz szántak, és ebbe később beolvadt a zavaró zajokat kiszűrő RTX Voice is. A Corsair most bejelentette, hogy integrálták a rendszer egyes elemeit az iCUE, az Elgato Wave Link és az Elgato Camera Hub szoftverekbe, ezen belül is a legújabb programverziókba.

Hirdetés

A konkrétumokat tekintve a zaj- és visszhangeltávolító funkció a CORSAIR headsetekhez, illetve az Elgato normál és XLR mikrofonokhoz érhető el, míg a képi feldolgozásra fókuszáló Broadcast effekteket az Elgato Facecam tulajdonosok röffenthetik be. Utóbbi opciók között aktiválható a Greenscreen, amelynek a lényege az, hogy zöld háttér nélkül is képes kiszedni a felhasználó mögül a hátteret, ami tetszőleges tartalommal helyettesíthető.

Az egyes eljárások funkcionálisan nem különböznek attól, amit a gyárilag elérhető Broadcast applikáció biztosít, illetve a hardveres követelmény is megegyezik, vagyis GeForce RTX sorozatú VGA-ra van szükség. Az egésznek egyébként pusztán annyi a haszna, hogy a fenti szoftverek mellett nem kell futtatni a különálló Broadcast programot.

A Broadcast funkciók egyébként beépülő modullal vannak integrálva, ami azt jelenti, hogy a telepítésük nem kötelező, ha valaki ragaszkodik a gyári Broadcast applikációhoz. Magát a modult egyébként utólag is lehet törölni, ha valaki esetleg kipróbálja, de meggondolná magát.

Előzmények

Hirdetés