Megreformálná a közvetítéseket az NVIDIA

Az RTX Broadcast Engine számos lehetőséget kínál a streamelők számára. Az OBS az RTX Greenscreent integrálja is.

Az NVIDIA bejelentette az RTX Broadcast Engine nevű fejlesztőkörnyezetet, amely a streamereket, illetve jobban mondva a streamer programokat célozza. A fejlesztés lehetőségével a vállalat számos olyan újítást kínál a streamelők, amelyek hasznosak, vagy csupán csak jól néznek ki, így dobva fel az élő közvetítéseket.

Az SDK neve ne tévesszen meg senkit, a neve ellenére az ég világon semmi köze sincs a sugárkövetéshez, pusztán a gépi tanulásra épít, ugyanis olyan neuronhálók kerültek tréningelésre, amelyek felvevőeszköz bemeneti adatait képesek igény szerint módosítani.

Az RTX Broadcast Engine leghasznosabb újítása az RTX Greenscreen, amelynek a lényege az, hogy zöld háttér nélkül is képes kiszedni a felhasználó mögül a hátteret, ami tetszőleges tartalommal helyettesíthető. Az RTX Style Filters és az RTX AR inkább mókásnak számítanak, azt nehéz egyelőre elképzelni, hogy ezeket hasznos dologra lehessen felhasználni, de ki tudja, hátha valamelyik szoftverfejlesztőnek úttörő ötlete van az utóbbi két újításra is.

Annyi biztos, hogy az OBS az RTX Greenscreen funkció erejéig beépíti az egyelőre még korai hozzáféréssel elérhető RTX Broadcast Engine-t, de az erre vonatkozó programverzió megjelenéséről egyelőre még nincs konkrét adat. Az újítások működéséhez egyébként minimum GeForce RTX 20 sorozatú grafikus vezérlő szükséges.

Előzmények

Hirdetés