2019. augusztus 19., hétfő

Útvonal

Hírek » Adattároló rovat

Corsair Force 3 SSD notebookbővítő szett az egyszerű adatmigrálásért

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

A gyártó szerint még soha nem volt ilyen egyszerű SSD-re cserélni notebookunk HDD-jét.

Nem a Corsair az első notebook SSD-bővítő szettel jelentkező cég a piacon, a Kingston ugyanis már évek óta kínál hasonló megoldást. Lényegében ezek célja megegyezik; azoknak akarnak hathatós segítséget nyújtani, akiknek nincs asztali számítógépük, vagy több merevlemez fogadására alkalmas notebookjuk, hogy újratelepítés nélkül, a merevlemezen tárolt komplett adathalmazt egy az egyben, mindenféle külső adathordozó használata nélkül klónozzák át az újonnan vásárolt és beépíteni kívánt SSD-re.

Ez esetben viszont a hangsúly a hasonló megoldáson van. Jelentős különbség ugyanis a két gyártó terméke között, hogy míg a Kingston egy 2,5"-es SATA eszközöket fogadó USB-s házat kínál erre a célra, addig a Corsair egy jóval egyszerűbben használható USB-SATA kábelt mellékel saját csomagjában, természetesen a megfelelő dokumentáció és klónozó alkalmazás – The Apricorn EZ GIG IV – társaságában. Ez utóbbi egy CD-n kapott helyet (és a Kingston ugyanígy tesz), így már csak az ODD nélküli laptoptulajdonosok lesznek bajban.

A gyártó saját blogján képekben, és a fentebb látható videón is bemutatja a komplett procedúrát, bizonyítva annak egyszerűségét. A blogon viccesen megjegyzik, hogy „az SSD klónozása közben egyetlen csimpánz sem sérült meg”, utalva rá, hogy gyakorlatilag bárki könnyedén elboldogul majd a feladattal.

A Corsair a már jó ideje piacon lévő 120 és 240 GB-os tárkapacitású Force 3 SSD-k árusítását kezdte meg az említett kit formájában, melyek 140 és 260 dolláros áron kerültek a boltok polcaira, elérhetőségük pedig világszerte biztosított.

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.