Hirdetés

Megint gyarapodik a Corsair birodalma

Ahogy az idei nyáron már megjósolható volt, ezúttal a Fanatec felett bábáskodó Endor AG-t terelte a szárnyai alá az amerikai multi.

Hirdetés

A Corsair ismét magába olvasztott egy céget, név szerint a német illetőségű Endor AG-t, ami a Fanatec anyavállalataként is ismeretes. A történetről még májusban cikkeztünk először, de időközben véglegesítették a dolgot, és a tőkeinjekcióból asszimiláció lett, ahogy az várható volt. Az ügylet mélyreható részletei nem nyilvánosak, de az igen, hogy a vitorlás gyártó teljesen az irányítása alá vonta az Endor AG nemzetközi tevékenységét, illetve alkalmazottjait, az ingatlanait pedig eladja a belső átszervezés részeként.

Az Endor AG még júliusban fizetési halasztást kért a hitelezőitől likviditási problémák miatt, ugyanis az adóssága meghaladta a 95 millió eurót, miközben csak körülbelül 100 millió eurós éves bevételt könyvelhetett el. Ennek eredményeképp kezdtek keresni egy potenciális felvásárlót, hogy a létrejövő üzlet stabilizálhassa az anyagi hátterüket, és mivel az év korábbi szakaszában a Corsairrel már együttműködtek a fennálló gondok orvoslására, a helyzet adta magát.

Az egyesülés révén a Corsair újfent jelentős mértékben bővítheti ki a portfólióját, különösképp az autóversenyzős szimulátorokhoz készített perifériák világában, hiszen remekül profitálhat a fentebb már említett Fanatec hírnevéből, és a leendő eszközökben egyesítheti a két cég tudását, főleg úgy, hogy komoly összeget szeretnének invesztálni a fejlesztésekbe.

Előzmények

Hirdetés