Hirdetés

CoolerMate: egy jégkocka a processzorok tetejére

Hirdetés

Icecube, azaz "jégkocka" névre hallgat a CoolerMate új processzorhűtője. A gyártó szerint a réz-alumínium ötvözetű eszköz optimális hűtési teljesítményt nyújt majd. Érdekesség, hogy a ventilátor - a megszokott felső ráhelyezés helyett - a szerkezet oldalára került, ezáltal a gyártó szerint az eddigieknél jobb hűtési teljesítményt értek el.


Forrás: www.pcwelt.de

A cég úgy véli: a módosításnak köszönhetően megnőtt a forró és a hideg zóna közötti távolság, így nagyobb lett a hőmérséklet-eltérés is, ami által a meleg levegő egyszerűbben és gyorsabban vezethető el. Szintén a jobb hőelvezetést segítik az új XL duál heatpipe-ok, melyek átmérője 6 mm. A hideg levegő - a hűtő felépítésének köszönhetően - szinte akadálytalanul "folyhat" át a ventilátoron. A termék egyébként főleg alumíniumból készül és csak ahol kell - a nagyobb hőleadó területeknél - ott készül rézből.


Forrás: www.pcwelt.de

A CoolerMate CMT-ICECUBE az AMD Duron és legfeljebb az Athlon XP 3400+, valamint az Intel Pentium 3 és az Intel Celeron processzorok hűtésére alkalmas. A hűtő mérete 91x83x93 mm, a ventillátoré: 80x80x25 mm. A légforgató fordulatszáma 2500 RPM ± 10 %, a légszállítási képessége 29,54 CFM. Az Icecube várható élettartama 50 ezer óra, zajszintje pedig mindössze 21 decibel.

A CoolerMate új terméke 42,90 euróba kerül és jár hozzá hővezető paszta, valamint egy angol és egy német nyelvű szerelési útmutató is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés