Hirdetés

Érkezik a zajszigetelt Cooler Master Silencio 450 miditorony

Hirdetés

Korábban már írtunk a Cooler Master Silencio 550 jelzésű házáról, mely a letisztult külseje mellett a könnyen szerelhető belsejével és zajcsökkentő anyaggal bélelt oldallapjaival, illetve előlapjával próbálta a felhasználók kegyeit megnyerni. A most bejelentett 450-es Silencio a korábbi modell kisebb (194 x 451,45 x 494,75 mm) és könnyebb (6,2 kg) változata, de lényegében ugyanezeket a pozitív tulajdonságokat viszi tovább, csak valamivel egyszerűbb formában.


[+]

Példának okáért a 450-es eggyel kevesebb 3,5"-es és 2,5"-es bővítőhellyel rendelkezik annak ellenére, hogy a magasság néhány tizedmillimétert leszámítva változatlan maradt. Változott viszont a ház hossza és szélessége (rendre 10 és 16 mm-rel lettek rövidebbek), de ezek nem rontanak a funkcionalitáson, a hosszú grafikus kártyák beférnek az alsótápos kasztniba, ugyanakkor bizonyos kártyák esetében továbbra is szükséges lehet a HDD tartókeretek egy részének eltávolítása, amire a ház elődjénél is szükség lehetett. A microATX és ATX méretű alaplapokat fogadó tálcán továbbra is megtalálhatók a ma már kötelezőnek tekinthető kivágások, amelyek közül a legnagyobb a processzorhűtő felhelyezését teszi egyszerűbbé, míg a kisebbek a kábelek és vízhűtő csövek elvezetéséhez szükségesek.


[+]

A hűtésről változatlanul két darab beépített 120 mm-es, percenként 800 fordulatot teljesítő ventilátor gondoskodik. Az I/O kivezetések (USB 2.0, USB 3.0, mikrofon és fejhallgató jack), valamint a beépített kártyaolvasó viszont nem a ház tetején, hanem annak előlapján kaptak helyet, de lényegében ezt a területet más szempontból nem csapta meg a változások szele, a tervezők csupán az előlap dizájnját szabták át kissé.


[+]

A Cooler Master Silencio 450 54,95 eurót kóstál, ami mintegy 20 euróval olcsóbb nagyobbik testvérénél.

Előzmények

Hirdetés