Hirdetés

Cooler Master hűtők videokártyákra

A Cooler Master újabb hűtőket készített videokártyákhoz. A CoolViva Z1 bordázata két részből áll, melyek között egy pár heat-pipe közvetíti a hőt. A modell passzív, azaz zajmentes hűtést tesz lehetővé, azonban ezen előny feláldozásával növelhető teljesítménye is, a hátsó rész keretére ugyanis egy 80 mm-es ventilátort lehet rögzíteni. A CoolViva Z1 mérete 173 x 122 x 55 mm, tömege 286 gramm.


A specifikációk szerinti 20 dB-es zajkibocsátásával a CoolViva Pro is halk hűtőnek számít, ráadásul úgy alakították ki, hogy ne csak a grafikus processzor, hanem a memóriachipek és más forrósodó alkatrészek számára is megfelelő szellőzést biztosítson. A 74 mm átmérőjű ventilátor kétfelől szívja be a levegőt, fordulatszáma PWM szabályozással 700 és 1800 rpm között változtatható. Arra az esetre, ha a videokártya nem eleve dupla szélességű takarólemezzel lenne ellátva, a mellékelt rácsos slottakarón át tud távozni a házból a bordázatból kilépő, felmelegedett levegő egy része. A CoolViva Pro mérete 179 x 130 x 41 mm, tömege 320 gramm.

Mindkét CoolViva hűtőről elmondható, hogy a GPU-ra rézmag illeszkedik, míg a hőleadó felület alumíniumból készült; a RAM chipek hűtéséhez a gyártó nyolc-nyolc felragasztható bordát mellékel. Univerzális felfogatórendszerüknek köszönhetően mindkét modell számos GeForce és Radeon videokártyára felszerelhető, ám vásárlás előtt ajánlatos ellenőrizni a felhasználói útmutatóban közölt kompatibilitási listákat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés