Hirdetés

Cooler Master GeminII M4 CPU-hűtő limitált hellyel rendelkező konfigurációkba

A Cooler Master egy új hűtővel örvendeztette meg a GeminII hűtőcsalád rajongóit, és a kevés belső hellyel gazdálkodó konfigurációk (például HTPC-k és vékony PC-k) tulajdonosait. Az M4-et úgy tervezte a gyártó, hogy alacsony növése (59 mm) ellenére is megállja a helyét az erősebb konfigurációkban. Mindezt úgy érték el, hogy a talpba a processzor tetejével is közvetlenül érintkező négy darab, rézből készült, 6 mm átmérőjű hővezető csövet pakoltak, melyek egy széltében és hosszában méretes (120 x 118 mm), mégis alacsony profilú (44 mm) alumínium bordára vezetik a hőt.


[+]

Mindennek tetejére egy 120 mm átmérőjű ventilátort tettek, aminek magassága mindössze 15 mm – szemben a normál légkavarók 25 mm-es vastagságával. A 4 tűs, ezáltal PWM szabályozású szélgép lapátjai percenként 500-1600 fordulatot tesznek meg, ennek megfelelően 17,4-58,4 cfm légszállítással dicsekedhet. A zajkibocsátás a fordulatszámtól függően 8-30 dB között változik. Sajnos a zaj felső határa nem éppen az, amire a HTPC-k tulajdonosai vágynak. Még a felépítéssel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy a korábbi szériákkal ellentétben a heatpipe-okat nem C, hanem U profilban szerelték, és az M4 kialakításánál is ügyeletek arra, hogy a foglalat körüli komponensekre is jusson a légáramból.


[+]

A mindössze 210 grammos, Intel LGA1366, LGA1156, LGA1155 és LGA775, valamint AMD Socket FM1, AM3+, AM3, AM2+ és AM2 foglalatokkal kompatibilis Cooler Master GeminII M4 CPU-hűtő ára egyelőre sajnos nem ismert, de felbukkanása júniusban várható.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés