Hirdetés

Cooler Master: a víz az úr

Hirdetés

Így a nyár kellős közepén sokan igyekeznek a vízpartokra, hogy a gyakran elviselhetetlen meleget megpróbálják valahogy mégis átvészelni. A Cooler Masternél gondoltak a számítógépek mellett ragadt, pancsolni vágyó felhasználókra, ezért a cég a lehető legjobb időzítéssel piacra dobott öt vízhűtőblokkot, mellyel a nyári kánikulát szintén nehezen viselő számítógépek különböző komponensei tarthatók üzemi hőmérsékleten.


A rézből készült NB Aqua hűtőblokk a forrófejű lapkakészletek barátja lehet; az összes csatolási mechanikával kompatibilis, 4 x 4 centiméteres, 84 gramm tömegű hűtőhöz 6,5 milliméteres csövet alkalmazó rendszerekhez illeszthető.


A VA-Aqua VGA vízhűtőblokknak két változatát is elkészítette a cég; az NVIDIA GeForce 6-os sorozatú videokártyáihoz illeszkedő kit egy 5,8 x 5,8 centiméteres, 148 gramm tömegű réz hűtőblokkból és egy alumíniumból készül RAM-hűtőből áll. A modell ATI Radeon 9xxx, X600, X700 és X800-as sorozatával kompatibilis testvére ugyanezt a hűtőblokkot kapta, ugyanakkor a csomaghoz két, rézből készült RAM-hűtő jár.A Cooler Master nem megfeledkezvén a leglényegesebb komponensről, piacra dobja az AquaTrident nevű, processzorokra szerelhető blokkot is, univerzális kialakításával minden jelenleg általánosan használt processzorfoglalattal kompatibilis. A 7 x 6,67 centiméteres, rézből készült blokk masszív kialakítású egység; tömege megközelíti a fél kilogrammot (482 gramm). A három csatlakozóval ellátott blokk (egy beáramló, kettő kiáramló) akárcsak a most bemutatott blokkok mindegyike, 6,5 milliméteres rendszerekbe illeszthető.


Teknősbékáról kapta a nevét cég merevlemezekhez fejlesztett vízhűtőrendszere, az AquaTurtle. A hűtőblokk, mely a fentebbi modellekkel egyezően rézből készült, minden 3,5”-os merevlemez aljára rászerelhető, ezzel megakadályozva az elektronika veszélyes túlmelegedését.

Az új vízhűtőblokkok hazai fogyasztói áráról, és a boltokba kerülésük idejéről egyelőre nem rendelkezünk információkkal.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés