Hirdetés

Szemrevaló újdonságok a Cooler Mastertől

Hirdetés

Hamarosan két termékújdonságot bocsát az európai piacra a Cooler Master. A Centurion MicroATX 540 (RC-540) jelzést viselő ház nevéből is kitalálható, hogy microATX formátumú alaplapokat fogad. Az elrendezés érdekessége, hogy az alaplapot a szokásostól eltérően a bal oldali házfalra, a processzorfoglalattal lefele kell a házba szerelni, így az előlapon lévő beömlőnyílás és a hátlapra rögzített, kifelé fújó ventilátorok közötti vonalban hatékony hűtést lehetővé tevő léghuzat alakítható ki. Elölre egy 12 cm-es, hátulra két 8 cm-es légcsavar szerelhető, amelyek opcionálisan vásárolhatók a házhoz.

A legtöbb videokártyánál pozitívum az is, hogy a GPU felfele néz, ennek jobb szellőzése érdekében alighanem érdemes egy 12 cm-es ventilátorral ellátott tápegységet beszerelni. A 42 x 18 x 39 centiméteres, 7 kilogrammot nyomó házba két 5,25 hüvelykes meghajtó illeszthető; a négy 3,5 colos rekesz közül kettő érhető el kívülről.

A másik újdonság a Musketeer sorozat része, ám ezúttal nem a rendszer felügyeletét vagy a ventilátorok szabályozását segíti – a Musketeer 3 (RF-5AD) nem más, mint egy csöves előerősítő. A fekete vagy natúr alumínium előlappal ellátott, 5,25 colos rekeszbe szerelhető eszköz kétségkívül igen mutatós, ugyanakkor zenei tulajdonságai nem kiemelkedőek: jel/zaj aránya minimum 80 dB, teljes harmonikus torzítása pedig tipikusan 0,3 százalék. A panelen található egy hangnyomásmérő, egy fejhallgató-kimenet és egy hangerőszabályzó, és persze fő attrakcióként látszik az izzó elektroncső is.

A gyártó játékot is hirdetett a Musketeer 3 népszerűsítésére: összesen 30 darab készülékkel jutalmazzák azokat, akik válaszolnak három egyszerű, az Aerogate, a CoolDrive és a Musketeer termékcsaládot érintő kérdésre, és kreatív ötleteket fogalmaznak meg arra nézve, hogy milyen hasznos funkciókat lehetne még az effajta PC-panelekbe integrálni. A játék honlapja itt érhető el.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés