Computex 2023: újdonságok az FSP-nél

Profibb házak, komoly processzorhűtő, kompakt vízhűtés és új tápszériák is érkeznek idén.

Az FSP standján először a CUT593 névre hallgató, az eddig megszokott FSP házaknál jóval komolyabb konstrukcióval találkozhattunk, amely mindkét oldalon zsanérosan záródó, edzett üvegből készült paneleket visel, így remek betekintést enged a belső térbe (a képeken látható kábelmenedzsment egy kiegészítő kábelcsomagot, illetve a hozzá tartozó, az alaplapi tálcára felcsavarozható rögzítőszemeket igényel).

[+]

Egy kétkamrás, jól szerelhető belső teret láthatunk, jobb oldalon mágnesesen nyitható, az alsó részt takaró lemezzel, ATX alaplapokra felkészített rögzítéssel. Felül 360 mm-es radiátort is rögzíthetünk, a ventilátorok pedig a felső „takarólemez” alatt is elférnek, így akár push-pull konfiguráció is kiépíthető itt.


[+]

A CUT593 a negyedik negyedévben érkezhet, árat egyelőre nem tudtak mondani vele kapcsolatban.

[+]

A tervek szerint idén az FSP a processzorhűtők piacán is beindulna, és megjelenne az MX-09 fantázianevű dupla toronnyal. Ennek egyik érdekessége, hogy a középre helyezett ventilátorral is szerelhető, nem kell ezt eltávolítani, mint a legtöbb hasonló kialakítású hűtőnél. A hét darab hővezető csövet használó egység minden modern foglalattal kompatibilis rögzítést kapott, és mindkét oldalra került a magasabb RAM-okkal való használatot lehetővé tévő kivágást, így elöl 45, hátul 55 mm magas modulokban (vagy VRM bordákban) gondolkodhatunk. A gyártó ezzel a modellel a negyedik negyedévben szeretne megjelenni, 99 eurós árral.


[+]

Még nincs megjelenési időpontja és ára sem az AP vízhűtéssorozatnak, amely három – 24, 36 illetve 42 centiméteres radiátorral rendelkező – tagot számlál. Mint a képen is látszik, az ARGB fényeknek nincs híján egyik sem. Modern foglalatokra készültek, duplakamrás blokkot használnak.


[+]

A tápegységek esetében „modernebb” burkolatot kapott pár régebbi ismerős, így új nevekkel, Vita BD, Vita GM, Advan GM és Mega GM nevekkel, ATX 3.0 kompatibilitással kerülnek majd a boltokba. Az elsőt leszámítva valamennyien moduláris kábelezésűek és 80 PLUS Gold hatásfokúak.


[+]

Új belső felépítésű tápegységre idén nem számíthatunk, de már dolgoznak az új megoldásokon, amelyekkel például a hűtésen szeretnének javítani.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés