Computex 2023: nem minden a memória a G.Skillnél

Bár a fő helyen azért a memóriamodulok állnak, azért láthattunk házakat, vízhűtést és egy kis kijelzőt is a cégnél.

A G.Skill standja a kiállítás ideje alatt jobbára párafelhőbe szokott burkolózni, a cég ugyanis tuningversenyzőket is szponzorál, ezek pedig itt élőben mérkőzhetnek meg egymással, bőven használva a folyékony nitrogénből. Eközben a hátsó traktusban szépen felsorakoztatták a különböző extrém RAM-szetteket is. Láthattunk itt DDR5-8800-as modulokat 2x24 GB-os készletben, volt DDR5-6800-as szett 2x48 GB-os kiépítésben, de a munkaállomásokat építők számára készítettek egy 8x48 GB-os RDIMM kiépítést is, DDR5-6000-es beállításokkal.

[+]

Bár a cég termékeinek gerincét a tuningmemóriák adják, nem ezek voltak az egyetlen kiállított érdekességek: a gyártó bemutatott egy 360 mm-es radiátorra épülő vízhűtést is, mely feketében és fehérben is elérhető, fő érdekessége pedig a ventilátorok kereténél és a hűtőblokk tetejénél használt csillámporos plexi, melyet ARGB világítással dobnak fel. Ez a termék a harmadik negyedévben kerülhet a boltokba, de az ára – sőt, a neve – egyelőre nem ismert.


[+]

A vízhűtés mellett kiállították a tavaly bejelentett MD2 gépházat, mely a többi kiállított termékhez képest meglepően visszafogott külsővel rendelkezik, sehol egy strasszkő vagy csillámporos felület. Az E-ATX méretű lapok fogadására is képes ház edzett üveg oldalpanellel rendelkezik, 395 mm-es VGA-k és 170 mm-es processzorhűtők fogadására képes, elölre és felülre 360 mm-nyi ventilátor pakolhatunk benne, és fekete illetve fehér színben is a piacra került.


[+]

Mellette, a kép bal oldalán az új MD1 látható, ez szintén E-ATX méretű, támogatja a függőleges VGA beépítést, a 360 mm-es radiátorokat (elöl és felül). Elfér benne 400 mm-es VGA és 170 mm-es CPU-hűtő, az előlap jobb felső sarkában pedig egy RGB-vel kivilágítható blokk van, gravírozott céglogóval. Hogy mikor érkezik és mennyiért, még nem tudni.


[+]

Végül a standon megtekinthettük a WigiDash nevű 7”-es színes kis kijelzőt is, melyre a számítógép különböző működési jellemzőit írathatjuk ki. Érintésérzékeny felülettel rendelkezik, a hozzá tartozó szoftver pedig többek között az AIDA64-gyel, HWiNFO-val, Spotify-jal is tud kommunikálni. Az adatátvitelt, tápellátást USB kapcsolat biztosítja. A kijelző maga 1024x600 pixeles felbontású, rajta jelenleg 5x4-es felosztásban helyezkedhetnek el a csempékre emlékeztető modulok. A WigiDash 149 euróért kerülhet boltokba állítólag már ősszel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés